24 haziranda dunyaya gelen 3.5 aylık meleğimle ilk gunden bu yana uyku sorunları yaşıyorduk.tum gunum onu uyutabilmek icin ayağımda sallayarak geciyordu.yapışık ikizler gibi olmuştuk.ev işi,yemek yapmak bir kenara sacımı taramak,duş almak icin bile akşam eşimin işten eve donmesini bekliyordum. 3 aylık olduğu gunden bu yana yaptığım araştırmalar sonucunda ceşitli yontemlerle karşılaştım.once tracy hoggs yontemini demedim.ama yatır kaldır işi benim boceğimde ters etki yaptı. Baktım olmuyor korkarak da olsa ferber yontemini denemeye karar verdim.iki gundur uyguladığım bu yontem mucize gibi bişey. Dun akşam saat yedi bucukta loş ışıkta kızımın altını değiştirmek,pışpışlayarak ayaklarına masaj yapmak suretiyle 15 dakikalık bir uyku rutini oluşturdum.sonra operek alcak sesle konuşarak yatağına yatırıp odadan cıktım.tabi bastı yaygarayı. İlk seferde 3 dakika sonra odasına gittim. Bir dakika pışpışlayarak sakinleştirmeye calıştım ve odadan cıktım.ikinci sefer 5 dakikada,bir sonraki sefer 7 dakikada gittim odasına.yaklaşık yirmi dakika sonunda kendi kendine uyudu. Bugun akşam uyuması 10 dakika surdu.11 bucukta uyandı.emdi.yatağına yatırdığımda ayıktı.bir dakika kadar ağladı ve uyudu. Şunu soylemeliyim ki bu tablo her cocukta aynı olmayabilir. Ama eğer sabırlı olur ve ağlamasına tahammul edebilirsiniz bence işe yarayan bir teknik.dun sabah uykusunu iyi aldığı icin AGU gugu konuşarak uyandı biriciğim.duzeni tam oturtmak icin 10 gun kadar evden cıkmamayı duşunuyorum.inşallah herşey yolunda gider de guzel ve sağlıklı uykulara yatmayı oğrenir benim meleğim. ben deneyimlerimi paylaşmak istedim. Uygulayıp uygulamamak size kalmış tabiki.tum annelere derin,uzun ve tatlı uykulu gunler.