Merhaba, acıklamalarım ile ilgili yorumunuzu bekliyorum.
3 Yaş 4 Aylık ikiz cocuklarımız var. Ozellikle kızım son iki aydır biraz farklı davranıyordu. Ozellikle 2 ay oncesinde seslendiğimizde kızımın bize bakmadığını fark ettik, neyseki bi durum birkac gun surdu, sadece bu değil 2 ay oncesine kadar su isteyen, tuvaletini soyleyen kız bunları da soylememeye başladı. Kısmen de olsa ikisinde de tekrar var. Onun dışında yaklaşak 1,5 yıldır dışarı cıkamadık pandemiden dolayı, son 1-2 aydır parka gitmeye başladık ve kızım arkadaş ortamına girmeye korkuyor, belli bir yere kadar gidiyor sonra donup bana bakıyor, ben olmadan arkadaş ortamına girmek istemiyor. Evde kardeşi ve bizimle surekli oynuyor. Bu durumda biri profesor iki psikiyatriste goturduk, gozlemlediler, cektiğimiz videoları izlediler. Kaygı, korku, gerileme ve dikkat eksikliği olduğunu kreş ve sosyal ortamlara katılımı tavsiye ettiler. 2 haftadır kreşe gidiyorlar, arkadaş grubu ile kısa surede oyun oynamaya başladı kızım, konuşması iyi, bizimle iletişimi de 2 ay oncesine dondu. Peki ne sorununuz var diye sorarsanız, ozellikle geceleri kızıp ofkeleniyor, adeta bahane arıyor ağlamak icin. Ayrıca arkadaş ortamına girdiğinde arada beni gozlemliyor ordamıyım diye. Bana cok bağlanmış daha 2 ay oncesine kadar benimle yatıyordu doktorun tavsiyesi ile ayırdım. Kızım ayrıca cok sembolik oyun oynuyor, kreş sonrası biraz hayali oyunları da azaldı.

TV, telefon psikiyatristler tarafından yasaklandı, kreşe gidiyorlar, sizce başka ne yapabiliriz...