Tuvalet Eğitimi Kakasını Yapmak İstemiyor
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Tuvalet Eğitimi Kakasını Yapmak İstemiyor
-
16-09-2022, 13:26:13Merhaba, Haziran ayında 3 yasına girecek bir kızım var. Bizim problemimiz kızımın kakasini yapmak istememesi. Yaklaşık 2 ay kadar once bu problemimiz başladı. 2 yasinda bezini atti, cisini ve kakasini gayet guzel haber verir tuvalete yapardi ta ki 2 ay oncesine kadar. İlk once 8 gun tuttu, evde cesitli yontemler denedik olmadi, hastanede lavman yapıldı. Bu arada beslenmesine de cok dikkat ediyorum, sebze lif agirlik besliyorum. Doktoru duphalack verdi gunde 2 olcek ona rağmen 8 gun daha tuttu. Kakasini yapmak istememe sebebinin yaparken acima hissi oldugunu anladik, pedegoga da gittigimizde bize ayni seyi soyledi doktor. Bizi pediatrik gastroentrologa yonlendirdiler. Biogaia, debrirat ve magnesie calcinee ilaclarını verdi, bunları kullandığında bildiginiz sulu ishal seklinde kakasini yapmaya başladı. Bu sekilde aci hissiyatı da ortadan kaybolacaktı zaten bu sekilde sulu kakayi tutmanın imkanı da yoktu. 1 ay boyunca bu ilacları kullandık ama ona rağmen buyuk bir irade ile tutmayı başarıyor hatta psikolojik olarak hicbir ilerleme kaydedemedik. Hala cisini cok guzel yapıyor ama kaka olunca oturmuyor klozete, "yapmicam, gelmedi, aciyor" diye bagiriyor sinir krizleri geciriyor ve sonunda kalkınca tutamayip altına yapıyor, buna da cok uzuluyor. Denemedigimiz yontem kalmadı kizdik olmadi, anlattik olmadi, odul verdik, ceza verdik ama yok yok. Bizim olayımızın boyutu psikolojik. Kaka yapamıyor degil, "kaka yapmak istemiyor"... Ne yapacagınızı şaşırdık, tecrube sahibi olanlardan yorum bekliyorum. Bu sıkıntıyı yaşayan herkese sabır diliyorum, cok zor bir is...