Arkadaşlar merhaba

Oğlum berat efe şaun 5 yaşında

Benim oğlum "juvenil artrit" yani cocuk romatizması teşhisi konuldu.. Olay 2008 yılı Nisan ayında top oynarken diz kapagının ustune duşmesi sonucunda ortaya cıktı. Duştukden bir kac gun sonra dizinde şişlik meynadan geldi. Hemen devlet hastanesinin acile goturdum ve rontgen cekildi. Ve herhangi bir kırık cıkık olmadığını ama ekleminde bir sorun gorunduğunu ve hemen bir ortapedi uzmanına goturmemiz gerektiğini soyledi. Ertesi gun hemen bir orp.uzmanına goturuk ve sonrasında ne kadar Adapzarında olan ortapedi uzmanı varsa bir turlu teşhis konulamadı. Efenin dizinde şişlik vardı ve ne olduğu anlaşılamıyodu. MR cekildi dizinden sıvı aldın dı ama bir tulu sonuc elde edemiyorduk. Bu durum bizi fazlasıyla uzuyordu. Sonra bir dr bize romatizmal bir durum olduğunu ve bizim bir cocuk romotologuna goturmemiz gerektiğini soylediler

Eşimle internetden araştırma yaptığımız da Turkiyede 4 Universite hastanesinde cocuk romotolu bulunduğunu oğrendik. 1 Ankara 2 si İzmir diğeride İstanbul Cerrahpara Uni.Hastanesinde vardı. ve İstanbulun bizie daha yakın olması dolayısıyla randevu alarak oraya gittik

gittiğimizde bizimle Cerrahpara Uni.Hastanesinde Prof.Dr. Sn.Ozgur Capur hocamız ilgilendi ve ilk gittiğimizde "juvenil artrit" teşhisini koydu

Ağustos ayından beridir gidiyoruz şuan efenin durumu iyiye gidiyor cok şukur.belirli bir sure ilac ve iğne tedavisi uyguladı. dun yine knrtolumuz vardı ve diz kalapından direk olarak o bolgeyi kurutması icin iğne yapıldı, iğne ve ilaclarımızı kesti sadece hafta bir gun kullanağağı bir ilac verdi

Tek umidim bir an once sağlıgına kavuşması, cok kotu gunler gecirdik Allah kimsenin evladının başına her hangi bir hastalık vermesin, insan cok yıpranıyor ama bilincindeyiz yani bu hastalık şeker gibi tansiyon gibi kronik bir hastalık gecmiyeceğini biliyoruz ama en azından hayatını duzgun ilerlemesi icin yapılası gerekenleri yapıyoruz..

efenin gibi hastalığını olan arkadaşlar var ise bu tur konularda birbirimize yardımcı olmak ve bilgilerimizi paylaşmak istiyorum

sevilerimle

aytore