Cocuk Hastalıkları Topuk kanında Fenilketonuri sacmalığı
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Cocuk Hastalıkları Topuk kanında Fenilketonuri sacmalığı
-
16-09-2022, 12:56:45Arkadaşlar bebegimden topuk kanı ilk alınmıştı ama ortada fku yuksekliği yada herhangi Bi durumdan sağlık ocagindan aranmadım. Benim bebeğimin kalbi yarım dı ameliyatlar gecirdi ve hala yoğun bakımda aldığı tedaviler den dolayı genel tum değerleri yuksek cıkıyor ve kalbi yarım olduğu icin bundan 3 ay once sağlık ocağı ikinci topuk kanı yetersiz numune alınmış dediği icin doktorunuza soyledik ve tekrar alındı. Topuk kaninsa fku denilen rahatsızlık varmış yuksek cıktı denildi tekrar test istiyor sağlık ocağı bu bi tabirle omur boyu diyet gerektiren ileri zamanlarda cocuğun beyninde zeka sıkıntı olmasın diye. Benim cocuğum zaten yasam savaşı veriyor yogun bakımda ve boyle bi durum olsaydı ilk topuk kaninda yuksek cikmazmiydi yuksekliği yada duşukluğu deniliyor. Kısacası olayın ozeti eşim ve benim genetigjmden gelen bu rahatsızlık sanırım bu fku . Sizce bu neden kaynaklanmış olabilir madem oyle birsey vardı neden 3 ay sonra soyleniyor ki haksizmiyim? Vede boyle tanıdığınız kişiler varmı bu kalıtımsal gecişli hastalık sanırım yuzde 25 mis. Bundan sonraki cocuklardada boyle fku sıkıntısı olabiliyormu benim anladığım kadarıyla her cocuk boyle olmuyor. Sağlıklı cocuklarda olabiliyor sanırım sizinde goruşlerinizi almak istedim