Turkiye'de underground rap bence gelişmez gelişemez bence nedeninide şoyle acıklayım...
1.Hiphop / Rap Turkiyeye geldiğinde Nefret,Ceza,Fuat,Killa Hakan,Sansar Salvo,(ne kadar kendisni sevmesemde Sagopa Kajmer),Kadıkoy Acil,Sahtiyan gibi rapin bu noktalara gelmesini sağlayan kişileri dineyip ellerine mikrofon gecip 2-3 tane track girdiler mi bu isimler diss atarak bi yerlere gelmeye calışıyorlar bu insanlara hic saygı gostermiyorlar.Şu anda undergroun tarzda kendini belli etmiş belli bir hayran kitlesi oluşturmuş rapperlere baktığımızda kesinlikle ya cezaya ya sagopaya ya fuata veya yukarda saydığım diğer isimlere diss atmışlardır ve bunlarla bi yerlere gelmeye calışmışlardır.
2.Arabesk Rap gibi sacma sapan Rap/Hiphop kulturuyle alakası olmayan bir tarzın ortaya cıkması ve bunun gercek rap'ten daha cok tutulması.artık ben onceden melankolik rap yapanlara sinir olurdum şimdi onlara şukrediyorum arabesk rap sacmalığı cıktı cıkalı.Benim bildiğim kadarıyla rap muzikte sokak hayatı,toplumda ki eksiklikler fln yani bu tur daha ciddi konular işlenir.
Benim duşuncelerim bunlar...
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Müzik
- Turkiye'de Underground Rap Gelişmez Bence ? Peki ya Sizce ?