Merhaba hanımlar, benim bal oğlum şu an 18 aylık nerdeyse . 4 aylıktan beridir de kreşe gidiyor ben calıştığım icin. Kreş normalde whatsapp dan aile grubu kurar ve duyuruları ordan yaparlar. Bundan 20 gun once kreşten gelen aktivite goruntulerinde oğlumun oğretmen yardımıyla , diğer cocukların ise kendi başlarına aktiviteyi gercekleştirdiklerini gordum. Oğretmenine sordum. Biz yardımcı olunca yapıyoruz ama tek başına yapamıyor dediler .peki dedim arkadaşları ile ilgisi ne durumda , bana onlarla oynamıyor daha cok buyuklerle vakit gecirmek istiyor dediler. Sonra ben bu olayı kafaya taktım ve araştırmaya başladım. Araştırma esnasında otizm karşıma cıktı. Belirtilerine odaklandım. İsmini cağırınca bazen bakıyor bazen bakmıyor, ama yere duşen bir nesneyi gozleriyle takip ediyor , ayni goz hizasındaysan goz kontağı oluyor ama başka bir yerdeysen cok oralı olmuyor . Ya da odaya biri girince kaldırıp kafasını bakıp takip ediyor ne yapıyor diye. Tekerleklerle oynamayı seviyor, sevinince ya da istediği olmayınca kolllarını kanat cırpar gibi sallıyor, onun dışında sallamıyor, oyuncaklarla oynamıyor , onune koyunca eliyle vurup dağıtıyor, şarkı dinlemeyi cok seviyor ve en onemlisi de 18 aylık oldu ama hala yuruyemiyor ve konuşamıyor . Arada anlamsız sesler cıkarıyor . Gıdıklayınca guluyor, meme emerken kollarımı okşuyor, bana cok duşkun ama her sabah okuluna da gidiyor. Bu aralar ısırmaya da başladı. Bu veriler ışığında buyuk korkularla once cocuk doktorumuza gittik. Oyle olduğunu sanmıyorum goz kontağı ve takibi var ama istersek psikiyatr onerebileceğini soyledi. Biz gittik bize sorular sordular cevapladık sonra değerlendirelim yine gelin dediler 3 gun sonra tekrar gittik , soylediği ilk şey hemen ozel eğitim alması gerekir dedi. Ben de dedim ki eee yani teşhisiniz nedir ? Niye en kotuyu duşunuyorsun hemen dedi ve kızdı. O acıkca soylemedi ama ben hissediyorum bir sorun var ama adını bana soylemedi. Pazartesi randevum var bir ozel eğitim merkeziyle onlar da cocuğu değerlendirecek ve eğitime başlayacağız. Benim sorum şu sizlere ; benzer durumda olup ; iyileşen veya duzelen veya hic duzelmeyen cocuğunuz var mı ? Ben cok korkuyorum o benim ballı katmerim. Ailemden kimseye laf anlatacak dermanda olmadığımdan soylemedik. Ben 2 gunde uzuntuden 3 kilo verdim. Evde durup durup ağlıyorum o derece. Ne olur iyi veya kotu bir bilgisi orneği olan varsa paylaşsın cok ihtiyacım var