Merhaba hanımlar. Benim premature kızım var doğum yaşına gore 16 aylık. 2 ay geriden hesaplanıyor. Dun fazla kilo almıyor diye doktora goturmuştuk kan testi yaptı detaylı ve alt ast değerleri yuksek cıktı. Henuz doktora gostermedik yarın sabah gostereceğiz ama ben biraz araştırdım cok kotu şeyler yazıyor. Ast 57.3 (10-37 referans aralığı), Alt 81.2 (10-40 referans aralığı) cıktı. Bunun yanı sıra B12 değeri 973 (197-771 referans aralığı) cıktı. Total demir bağlama kapasitesi 450 (228-428 referans aralığı) cıktı. Tumbunları araştırdıkca cok korktum. Daha once bu testler yapılmış mı diye e-nabızdan gecmiş tahlillerine baktım 4-5 defa yapılmış zaman zaman ast hep referans ustu cıkmış kimi zaman 42 kimi zaman 70 kimi zaman 48. Alt de zaman zaman yuksek cıkmış bazende referans değeri arasında cıkmış. Ama şimdi ikiside yuksek. Yakın bi zamanda ilacta vermedim sadece d vitamini damlası ve kan damlası kullanıyorum. Daha once değerleri referans dışı cıktığında hic doktor bize bu konuyla alakalı bir şey demedi. Bi sorun olsaydı derdi diye duşunuyorum ama internetten araştırınca cok korktum lutfen bana yardımcı olur musunuz hakkınızı helal edin cok uzun yazdım