Merhaba. 5 yaşını bitirmek uzere olan bir kızım var. Her zaman aşırı hareketli bir bebekti, hÂlada oyle bir cocuk. 27 aylikken konuşmaya başladı, 2 yaşından sonra psikologa goturup onun yonlendirmeleriyle konuşmaya başladı. Daha sonra kardeşi olduğu icinde devam ettik psikologa fakat pandemi girince ara vermek zorunda kaldik. Pandemi ve kardeşinin olmasiyla konuşmasinda gerileme oldu. Ve bir anne olarak davranişlarinda farkliliklar sezdigim icin psikiyatriye goturdum. Ordan ergoterapiye ve konuşma terapisine yonlendirildik. Ergoterapi yaklasik 5 6 seans aldik ve coğu şey duzelmiş gibiydi. Denver testi istendi ama yaptıramadik (cocuk hastalaninca erteledik vs). Eylul ayında kreşe başladi. Konuşma ve davranislarda belirgin fark olmuştu.

Soruma gelirsek, bu aralar yine bazi davranişlarinda degisiklik hissetmeye basladim. Ve yaşına uygun mu değil mi karar veremiyordum. Tesadufen instagramda bir cocuk gelişim uzmaninin dehb ile ilgili bir paylaşımına denk geldim. Ve baktigimda resmen butun belirtiler vardi. Sadece aclığa susuzluğa dayanamaz yaziyordu o tutmuyordu. Geri kalan butun belirtiler vardı.
Genelde bu teşhisin okul cağında netleştigini gordum. Şuan psikiyatriye gitsem erken mi olur bilemiyorum. Okul cağını ya da en azindan seneye anasinifina basladiktan sonra duruma gore mi goturmeliyim.
Daha sonra genetik olabileceğini gorunce yetişkin dehb ye baktim, o da bana uyuyor gibi geldi. Once kendim psikiyatriye gidecegim zaten başka sorunlarimda vardi ama ozellikle bunu soracagim