Kızlar bebeğim 53 gunluk.
Bu 53 gunde surekli yureğim ağzımda. Her şeyde internete bakıyorum Kendi yaşadığım her şeyi buraya yazacağım. Sonra okuyacaklar icin bi fikir olur belki. Tabi ki oncelik her zaman doktorlarımızın soyledikleri
Kızım ilk doğduğunda vajinal kanaması geldi. Kız bebeklerden gelmesi normalmiş. Anneden gecen hormonların cekilmesiyle oluşabilirmiş. Neyse 2-3 gun geldi bu akıntı. Sonra gecti derken tekrar başladı. Bebeği 1 haftalık kontrolune goturduğumuzde "bu kadar gelmesi normal değil, bi idrar bakalım" dedi doktor.(hÂlbuki bezinde idrarı gosteren cizgi, bezinde hic idrar olmadığını gosteriyordu) Neyse idrar yaptırdık. Orda bi karşıklık oldu uzun uzun yazmayacağım. Doktor yatırabilirim 10 gun dedi bebeğim icin. Ben bitik haldeyim tabi. Neyse sonra o karışıklık cozuldu. Ve normal vajinal akıntı olduğu anlaşıldı. O da gecti birkac gun icinde. Yani bu gayet gorulebilir bir durum.
İkinci olay: Bi gece bebeğimin kafasının arkasında buyuk bi bıngıldak hissettim. Resmen kafa kemikleri arasında buyuk bi boşluk, yumuşaklık vardı. Netten baktım, her zamanki gibi "ameliyatlık" diyordu bu duruma da Doktora gittik. "2-3 hafta icinde sertleşecek kapanacak" dedi. Gercekten kapandı. Şukur bunu da boyle atlattık.
Daha sonraki kontrolde doktora bebeğimin cok ıkındığını soyleyince makatına baktı ve catlak gordu. Anal fissur yani. Normal olduğunu, bebeklerde sık gorulduğunu soyledi. Anestol ve Fito krem verdi. İkisini karıştırıp gunde 4 defa o bolgeyi hafif aralayarak surdum. Toplam 20 gun kullandık . Sonraki kontrolde başka doktora goturduğumuzde gectiğini soyledi ama tekrar etme ihtimali yuksekmiş. Sağlıkcı olduğum icin bu anal fissurun nasıl bela bi şey olduğunu biliyorum. Bu da boyle gecti sayılır.
Bugun de kalca usg' ye girdik. Gule oynaya doktorun yanına gittik. Nasılsa normal diye. Doktor "hic korkmayın, hafif bi şey var, 3.ayda tekrar bakacağız" dedi. Hemen internete baktım. Bulgularımız tip 2A kalca cıkığı bulgusu ile uyumlu goruluyor. %97 si kendiliğinden gecermiş. Takiple bakılacak işte. Yani artık o %97 'nin bile icine girebilmeyi korkuyla bekliyorum.
Allah beterinden korusun. Aşılacak şeyler. Ama insanın bi morali bozulmuyor değil. Bedenen zaten yorgunum ve zihnim doluyor boyle ufak şeylerle. Yine diyorum Allah beterinden korusun. Herkesin evladı sağlıklı olsun Bunları buraya yazıyorum ki benim gibi hemen internete bakanlar gorurler belki diye
Sırada şimdi 2. ay aşıları ve goz kontrolu var.
Herkese sorunsuz muayeneler, sağlıklı gunler diliyorum
Kendi tecrubelerim.
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Kendi tecrubelerim.