Kızlar selam , 4 senedir yakın olduğumuz bir komşu teyze var kızı benimle akran onunda 2 yaşında kızı var kızının elinde yemek yerken surekli telefon, onun dışında da hep tel elinde yani kızı 6-7 aylıktan beri ekranla . Birbirimize gidip geldiğimiz icin cok iyi gozlememe şansım oldu kızı seslenince asla bakmıyor, goz teması kurmuyor , hic bir kelimesi yok anne baba gel git vs sadece ‘ Aaaaa ’ ‘oooovvv ’ diye sesler cıkarıyor mesala dibine kadar girip adıyla sesleniyorum asla bakmıyor kucağıma alıyorum yuzunu avcuma alıyorum yuzume bakması icin bakmıyor hic huzursuzlanıyor, benimde 6 aylık oğlum var son 3-4 gundur annesi bana bıraktı işlerini halletmek icin oyun kurdum bu topu sepete atalım dedim gosterdim nasıl yapılması gerektiğini yapmıyor hic kendi kendine geziniyor oyunda oynamıyor sadece su icmek icin benim elimden tutup mutfağa goturdu. Bir oyuncağı ver koy al dediğimde falan yapmıyor. Taklit etmiyor bay bay, alkış falan yok . ben bayağı şuphelendim uyaran eksikliği mi acaba diye aileside konuşur acelesi yok kuzenide gec konuştu falan kafasındalar sizce soylemeli miyim doktora goturmelerini gerektiğini ya da nasıl anlatabilirim inanın gordukce cok uzuluyorum annesi hic ilgilenmiyor bağırıyor falan hep kızda kendi hep yere atıyor gozlerini sıkıca kapatıyor ağlama krizlerine giriyor sizce ne yapmalıyım fikir verir misiniz?