Merhaba Kızlar;
3,5 yaşında bir kızım var, calışan bir anneyim ,surekli yetemediğini duşunup sucluluk psikolojisinde olan biraz takıntılı bir anneyim. Cocuğumda olumsuz bir davranış gorduğumde surekli kendimi sucluyorum ne kadar kitap okusakta araştırsakta teoride uygulamasında sıkışıp kalıyoruz işte..Dışa donuk sosyal bir kızım var ama son zamanlarda biraz utanmalarımızda başladı. Bu aralar icinden cıkamadığım konu cok yakın arkadaşımızın oğlu ile arasındaki diolog. Cok eskiden beri arkadaşımız ayrıca yan komşum olan arkadaşımın oğluna (5,5 yaşında) aşırı derecede duşkun kızım bu uzun zamandır boyle onu gorduğundeki mutluluğu surekli onlara gitmek istemesi. Cocukları cok olan bir sitede oturuyorum ve aralarındaki dialoglar oyunlar cok guzel ne zaman aşağıya insek ilk sorduğu Ahmet oluyor o nerdeyse bizimki orda o neye guluyorsa bizimki ona guluyor kime bağırıyorsa ona bağırıyor. Ama Ahmetde kızıma karşı cok tepkili surekli her dediğine o oyle değil oyle yapma boyle deme git diye bildiğin bağırıyor o anda kızımın suratındaki ifade cok uzgun oluyor ve elini ağzına sokup korkuyor ama yinede peşinden ayrılmıyor.Hele de 3 kişi olduklarında Ahmet yanındaki diğer kişiyede surekli kızım hakkında olumsuz şeyler soyleyip o yapamıyor diymi o boyle yapıyor diymi diğerek dışlıyor ve surekli bize şikayete geliyorlar. Bir sure hic mudahale etmeden uzaktan gozlemledim cok uc noktalara geldikleri an uzaklaştırdım cunku cocuk bazen cıldırıyor deli gibi bağırıp birşeyler fırlatıyor ama diğer cocuklara karşı boyle değil,kızımında başka cocuklara karşı tutumu bu değil hakkını savunur genelde kendi yonetir. Bazen de cok guzel oynayıp sarılıyor ama genelde ortamı yoneten Ahmet oluyor ve kızım onun her dediğini yapıp ne yaparsa yapsın peşinden ayrılmıyor.Normalde başka bir suru arkadaşlarımızın cocukları var ve surekli yaşıtlarıyla bir arada ama onlara yaptığı huysuzları hic bir şekilde ahmette yapmıyor ama ahmet ona bağırdığında bir sure icerleniyor bakıyor sonra gene toplanıp gulerek yanına gidiyor. Diğer arkadaşlarına da bazen ahmetin ona davrandığı gibi davranmaya calışıyor surekli onları istediği gibi yonlendirmek istiyor. Artık dayanamıyorum surekli bir aradayız Ahmetide ailesinide cok seviyorum ama kızımın bu durumdan etkileneciğini ve gelecek arkadaşlık ilişkilerinede yansıyacağını duşunuyorum.Ve artık kendime engel olamıyorum kızıma ahmetle oynama o sana bağırınca rahatsız olduğunu soyle kus onunla bak başkalarıda var onlarla daha guzel oynarsın diye cocuğa sacma sapan şeyler soylemeye başladım. aynı ortama girdiğimiz zamanlar sadece onları gozlemliyorum ve diken ustundeyim bazen kendimi tutamayıp patlamaktan korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım. Biz kardeş gibiyiz ve cocuklarımızında oyle olmasını istiyoruz ama kızımın ona karşı olan takıntısı ve onunda kızıma olan bu hırcınlığı ve aşağılaması benim takıntım oldu artık.
Cocuğumun arkadaş diologlarında nasıl tutum sergilemeliyim yardım!!!
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Cocuğumun arkadaş diologlarında nasıl tutum sergilemeliyim yardım!!!