Merhabalar,
Konu 2 yaşındaki evladım ile ilgili.
6 aylıkken bazı kelimeleri soylemeye, 10 aylıkken 3 kelimeyi birleştirmeye 18 aylıkken de tamamen cumle kurmaya başlayan ve kendini cok net ifade eden bir kızım var.
Konuşması akıcı. Bir kez dinlediğinde şarkıları ezberleyen, neden sonuc ilişkisi kurup fikir yurutebilen bir cocuk.
Pazar gunu bir kelimeyi takılarak soyledi ama heyecanlandı sanırım diye uzerinde durmadım. Pazartesi gunu iki, dun de 4-5 kelimede epey takıldı. Ozellikle "anne, bu, bunu" kelimeleri... Yani a ve b olabileceğini duşunuyorum. Dun anne derken o kadar uzun takıldı ki saatlerce ağladım. Bulbul gibi konuşan yavruma konduramadım sanırım.
Doktorunu aradım bir tramva yaşamış olabileceğini, korkmuş olabileceğini ve bir konuşma terapistinden randevu almam gerektiğini soyledi. Cuma gunune aldım ama icimde kocaman bir okuz var arkadaşlar.
Rabbim dert verip derman aratmasın kimsenin evladına ama icim cok acıyor.
Aile icinde siddete sahit değil, benim dışımda kimse yuksek sesle konusmaz. Kimse bağırmaz, herkes etrafında pervane, disiplini sağlarken bile iletişimi ust duzeyde tutuyoruz.
Bir tek erkek kardeşimin bir kekemelik gecmişi vardı, onu da yıllar once cozduk.
Var mı bu durumu yaşayan, ne yapmam nasıl davranmam gerektiğini bilen biri?
Konuşma Bozukluğu
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Konuşma Bozukluğu