Merhaba kızlar. Ben 19. Haftam bittiğinde detaylı ultrasona gittim. Bu arada Konya'da yaşıyorum. Ozel hastanedeki doktorum kilolu olduğumdan detaylı ultrason icin kliniği olan bir doktora yonlendirdi. Rahim ağzı yetmezliğim olduğunu ve hafif acıklığım olduğunu soyledi. Erken doğacak max 28. Haftaya kadar durur dedi. Tabi hemen hastaneye gidip doktoruma anlattım. Dedikleri doğru cıktı. Haliyle inanmıyorsunuz. Her şey duzelecek dedim hep kendime. Bu surecte progestan iğne ve fitil kullandım. 24. Haftamda kontrole gidince doktor hanım bir sorun olmadığını 32. Haftaya kadar gotureceğini soyledi. Bana 1 ay sonraya randevu verdi. 25. Haftamda altıma kacırmaya başladım. Doktorum normal olduğunu soyledi. 27. Haftamın bittiği gun icinde sancılanmaya başladım ama yalancı sancı olarak duşundum. Gelip giden anlık sancılardı. Gece aniden kramplar girdi. Ben gecer diye duşundum evde dolanmaya başladım. Gecmeyeceğini anlayınca acile gittik. Bulunduğumuz ilcedekli doktorlar hic erken doğum yaptırmadığı icin ve hastanede de kuvez vs bulunmadığı icin bebek doğunca direk olur dediler. Başka ilceye aktarıldım. Benim daha evdeyken aslında doğumum başlamış. Yol da dahil 4 saat bebeği doğurmadım. Hastaneye vardığımızda doğum gercekleşti. 1 saat entube edip kalbini attırdılar. Yenidoğan ambulansı ile selcuklu tıpa goturduler ama nabzı yolda zayıflamış maalesef vefat etti. Şimdi size tavsiyem şudur: 12 haftanızda mumkunse alttan muayene olun eğer rahim ağzı yetmezliği varsa dikiş atılabiliyor. Benim icin cok gecti. Bir de sakın tek doktorla idare etmeyin. Ben ozel hastaneye onca para verdim. Hakkım da helal değil bana sureci acıklamadı. Sadece işini bilen asıl doktora yonlendirdi. Bu konuda memnunum. O doktoru merak eden var ise Ahmet Başaran. Kesinlikle tavsiye ederim. Rahim ağzı yetmezliğinde doğumun aniden başladığını Ahmet Beyden oğrendim. Allah razı olsun beni cok rahatlattı. Dikiş olayını da ilk hamilelikte yapmayı cok tavsiye etmezlermiş. Benimki doğuştan gelen bir rahatsızlıkmış. Anne karnında rahmimin oluşurken gevşek oluşmasıymış. Velhasılkelam yavrum melek oldu. Gecmez dediğimiz evlat acısı bile geciyormuş. İnşallah bundan sonra hamile olursam o yavrum doğar. Var mı benim gibi olup da kucağına bebeğini alan? Umuda ihtiyacım var.