boyun eğriliği mi alışkanlık mı?fikirlerinize ihtiyacım var
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- boyun eğriliği mi alışkanlık mı?fikirlerinize ihtiyacım var
-
16-09-2022, 11:17:34merhaba,bebeğim 5 aylık olacak bu hafta,1 ay once boynunu sol tarafa genelde eğmeyi tercih ettiğini fark ettim ve bunun icin doktora goturdum eğrilik mi var ya da tortikollis falan mı diye,doktorun elle muayenesinde normal cıktı kasları,sertlik ya da şişlik vs yok,icim rahat etmedi ultrason istedim,sağ taraf scm kası 5.5 mm sol scm kası ise 5.2 mm cıktı,ultrasonu ceken doktor aradaki farkın sorun teşkil etmeyeceğini soyledi,0.3 mm gibi bi fark var,şu anda gece yatarken yastıksız sağ tarafa donuk yatırıyorum,hep sağ tarafından oyuncaklarını gosteriyorum vs,boynunu sağına 90 derece gayet guzel ceviriyor zaten,yani tortikollis tanımına da uymuyo durumoumuz,boyun hareketlerinde sıkıntı yok ama kucağıma aldığımda,ayağa kaldırdığımda ya da oturttuğumda kucağıma genelde sol tarafa eğiyor kafasını,istediğinde dik tutabiliyor ama bırakınca kendini boynunu sola duşuyor,doktorumuz alışkanlıktan olduğunu duşunuyor ama icim hic rahat değil,bebeğinde tortikollis ya da boyun problemi yaşayan arkadaşlardan fikir istiyorum,sizde ultrason sonuclarınız nasıl cıkmıştı,scm kasları arasındaki fark cok muydu?ya da sizce sadece alışkanlıktan mı sola eğiyor bebeğim kafasını?yine tecrubeli annelerre soruyorum,sizim bebeğiniz de alışkanlıktan dolayı surekli sağ ya da sol tarafı tercih etmiş miydi bebekken