Merhabalar herkese,
Uzun suredir derdimiz olan ve cok kısa bir sure once nedenini oğrendiğimiz bu sendromdan hem birilerini haberdar etmek hem de başından gecmis olanlardan yardım almak icin bu konuyu actım.
3,5 yasında bir oğlumuz var. Neredeyse ayda bir hastalanıyordu. Ateşi yaklaşık bir hafta boyunca 40 larda oluyordu. Doktorlar bademcik iltihabı diyerek ateş dusuruculer ve antibiyotikler veriyorlardı fakat iyileşmesi 1 haftayı buluyordu. Son iki Hastalığı'nda farklı bir cocuk doktoruna goturduk ve yaptıgı bazı tahminlerle bu hastalık olduğunu buldu. Sadece tahmin degil tabi. Farklı bir tedavi yontemi denedi antibiyotik yerine. Ve gun icinde iyileşti oğlumuz başka hicbirsey kullanmadan. Normalde bir hafta on gunde iyilesirken bir gunde duzeldi.
Simdi sormak istediğim bu sendrom tanısı konulmuş birileri var mı aranızda. Deneyimlerinizi merak ediyorum. Bundan sonraki rahatsızlıklarımız nasıl olacak acaba diye endişeleniyorum.
Sorumun haricinde cok sık hastalanan ve bademcik iltihabı teşhisi konan cocuğunuz varsa doktora bu ihtimali de hatırlatmanızı oneririm. Cunku birbirine karıştırılıyor ve cogu doktor da cocuğun gecmis oykusunu tamamen dinlemedigi icin bunu aklına getirmiyor. Cocuklarımız boş yere antibiyotiklere boğulmasın zira hicbir ise yaramıyor.
Okuduğunuz icin teşekkurler.
Cocuk Hastalıkları Cocuklarda PFAPA Sendromu
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Cocuk Hastalıkları Cocuklarda PFAPA Sendromu