Merhaba hanımlar.
Uykusuz anneleri bu başlık altına davet ediyorum.
Ve tecrubelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Umarım yardımcı olabilirim.
Bebegim doğduğunda o kadar mutluydum ki,kolay değil 2 duşuk yapmıştım ve 3.gebeligimde bi hayli zor gecmişti ama ona kavuşmuştum.
Ilk gunler uykusuzluk umrumda bile değildi.sabaha kadar ona bakmak mutlu ediyordu beni.
Sonra lohusa depresyonumtavan yaptı.
Ardından gaz sancıları da gelince 40 cıkana kadar piskolojim yerlerde surunuyordu ve ustune bebegim doğduğundan beri beni emmiyordu meme reddi yaşıyorduk.Ne yaparsam yapayım emmedi 40 gun boyunca.Hersey ustu uste gelince memlekete gittim ve uzun bi sure evime donmedim.Kayinvalidem allah razı olsun muthiş baktı hem bana hem bebeğime.uykumu almaya başladım bu arada bebegim memeye alıştı uykular uzamaya başladı.ve dedim ki evet hayata dondum..4 aya kadar herşey mukemmel gidiyordu.bebegim gece uyanmıyordu 6 7 saat sabaha karşı uyanıyordu emziriyordumve tekrar 3 4 saat daha uyuyordu.hersey cok guzeldi taakii 4.aya basana kadar.bir anda uyku gerilemesi oldu ve oğlumun kademeli olarak uykulari bozuldu gece uyanmaya ve uykuya yatirirken beni zorlamaya basladi.onceden hep emerek uyuttugum icin zorlu zamanlarda nasıl uyutabilecegimi bilemeyerek besikde sallamaya başladım.sonra besinde sallanarakda uyumamaya başladı.arsindan carşaf ardından kucakda gezdirme.ardindan hem emzirme hem kucakta gezme.en son kucağımda emzirerek koşuyordum uyuması icin.ayh ne zor gunlerdi anlatırken bile kalbim sıkışıyor.evet sonra eşime dedim ki bu boyle olmuyor hic bir iş yapamıyorum uyuyamiyorum dinlenemiyorum..ben uyku eğitimi vermek istiyorum dedim.tabi tum babalar gibi olmaz dedi istemedi.sanki ben gaddarim kendisi melek!!yahu uyumuyor bebe kalk sen emzir o zaman gece 15 kere.keske erkeklerde de meme olsa baya tartışmalar yaşandı evde ama inat etti dinlemedi araştırmadı bile.taki bir gece 2 ye kadar carşaf sallarken pes etti.ve bana o istediğim cumleyi kurdu.tamam uyku eğitimi mi veriyon ne veriyosan ver.yihuuuuuu sonunda.ama.kendime guvenmediğim icin danışmandan destek alamk istedim eşimde onu da kabul etti şaka gibi danışmanlık başladı ve ilk gun ilk gece oğlum 20 dk da uyudu kendi odasında kendi beşiğinde.ve gece sadece 1 kere kalktı bekledim tekrar uykuya dalmadı icin dalamayinca odasına girip akşam nasıl uyuttuysamo şekild e devam ettim.toplam yarim saat sonunda tekrar daldı ve sadece ilk gece o şekilde odasına girmek zorunda kaldım.diger gunler ve şu anda toplam 8 ay gecti aradan hala gece uyansa dahi geri kendisi dalar cok nadir hastalık vs durumlarında kontrol amaclı girerim odasına.tam 8 aydır huzura erdim.sinemaya gidebiliyorum bırakıyorum eşim e o uyutuyor.havuza gidiyorum arkadaşlarımla buluşabiliyorum bekar gibi şukur tabi
Sıra geldi yontemine
Evet anneler ii dinleyin bu kısmi ilk once bir rutin oluşturdum.
Her gun uykusundan yarım saat once odasına girdim ve onunla oyunlar oynadım masaj yaptım masal okudum Pencereden baktırdım Vesaire Vesaire
Rutin olarak istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz yalnız cocuğunuzun uykusunu cok etkilemeyecek etkinliklerden bahsediyorum.
Odası her zaman loş ışıkta oluyor Biz odada vakit gecirirken.
Ve odasına karartma perde aldım her zaman karanlık bir odada uyuyor gece gunduz fark etmez karanlıkta uyuması gelişimi icin daha onemli. Evet ilk gece ilk gun uyku eğitiminin ilk gunu yarım saat oncesinden odasına girdim rutinlerimiz iyi yaptık yarım saatin sonunda kucağıma aldım ışığı kapattım onun kulağına uyku vaktimizin geldiğini fısıldadım onu bırakmadığı mı Ama kendi kendine uyuya bileceğini soyledim beşiğine bıraktım. Tabii ki ağlamaya başladı beşiğin yanına sandalye koydum Sandalyeye oturdum ve onunla asla goz teması kurmadım zaten oda karanlık olduğu icin beni yeterince secemiyor du. Ağlaması cok şiddetli olduğu zaman yavaşca poposunu pışpışla dım.
Sessizce arada ninni mırıldandım ama bunları sadece ağlaması cok şiddetlendiği nde yaptım. Zaten bir zaman sonra susup susup ağlama moduna girdi. Buradan almayacağınız şey cok değil birkac dakika sonra uyuyacak.ki Oyle de oldu toplam 20 dakikada uykuya daldı ama hemen odadan cıkmadım biraz uykusunun ağırlaşmasını bekledim Sonra odadan yavaşca cıktım. Ertesi gun yine aynı şeyleri yaptım gece gunduz aynı sadece sandalyeyi bu sefer beşiğin biraz daha uzağına koydum ve temas etmedim kesinlikle pışpışlama dım Sadece arada sesimi duyurdum ağlaması şiddetlendiği nde. 2 gun cok daha kısa surede uykuya daldı ve o gece hic uyanmadı gunduz uykuları Tabii gece uykularına gore biraz daha zor oluyor hemen uykuları uzamıyor ilk başta yarım saatlik kısa uykular oluyor ama onlar da zamanla uzuyor Onemli olan gunduz uykularında 45 dakikanın altında uyuyorsa yatağından yarım saat boyunca almayacaksınız zamanla cocuk bu uykunun kendine yetmediğini ve daha fazla uyuması gerektiği mesajını alıyor ve uykuları uzuyor bazı bebeklerin daha cabuk uzuyor bazı bebeklerin daha gec uzuyor Bizimki gec oldu gunduz uykuları mızın duzeni Bayağı uzun surdu ama gece o kadar guzel uyuyordu ki ben buna cok fazla sorun etmedim zaten. Diğer gunler zamanla sandalyeye daha da uzaklaştırılıyor sunuz yaklaşık 4-5 gunun sonunda artık yatağına bırakıyorsunuz ve cıkıyorsunuz zaten eskisi gibi ağlamaya başlıyor ve bir zamandan sonra tamamen ağlaması kesiliyor yatağına bırakıyorsunuz ve cıkıyorsunuz o da kendi kendine uyuyor. Tabii Bunun icin sabır ve azim lazım kararlı olmanız lazım diş zamanları hastalık zamanları ister istemez bu duzen bozuluyor ama onemli değil hastalık ve diş zamanlarında Eğer cocuğunuz cok huzursuzsa O nasıl Uyumak istiyorsan oyle uyutun zaten eskiye oranla hastayken bile cok kolay uyuyorlar. hastalıkları bitince Bir gun de zaten onu eskiye dondure biliyorsunuz uyku eğitimi ileri geri bir iş O yuzden kesinlikle geri adım atmamız lazım Bunları yaparsanız uyuyamayacak cocuk yok ben oyle duşunuyorum Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Herkese bol uykular
Kesintisiz Uyku imkansız Degil!!!
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Kesintisiz Uyku imkansız Degil!!!