25 aylık ikiz cocuklarım var. Kızım bilişsel gelişim olarak kardeşinden 9-10 ay ilerde gidiyor hatta bir yaş diyebilirim. Onun yaptığı bir şeyi oğlum min 6 ay sonra falan yapıyor. Oğlum cok hareketli. 12 aylıkken setler almaya başladım . Kızımla o setteki etkinlikleri yaparken oğlumun dikkatini cekmedi. Ve onun setlerini sakladım ilgisini cekeceği zaman yaparız diye. 1 2 ay sonra oda resimleri falan incelemek istedi. O zamanlar yine sorun olmuyordu. Buyudukce ikisiyle bu işi yurutme olayı icinden cıkılmaz hal almaya başladı. Oğlumun dil gelişimi 19. Aydan sonra ilerleme gosterdi. Oyun hamuru ile oynatıyordum kışın, resim yapıyorduk ceşitli boyalarla. Oğlum onları ağzına goturduğu icin orda da bir tıkanıklık yaşadık. Kızımla yaparken hop koca bir yuvarlak oyun hamurunu ağzına sokmuş. Kızımda ondan gorup yapıyordu. Son iki aydır da kıskanclık tavan olmuş durumda kesinlikle aynı anda bir şey yapamıyorum. Yeni bir eğitim seti aldım. İkisine de getiriyorum oğlumun algısı yeni yeni acılıyor ama kızım istenilen kazanımı yapabiliyor. Oğlum resimleri sorarken kızım hadi yapalım diyor. Delirmek uzereyim. Annemlerde tatildeyim. Annem ev işlerini yaparken ben onlarla ilgileniyorum. Birde babam var. Oğluma o resimleri soyluyor ama beni istiyor. Bu yılda evde eşimle bakıp gelecek yıl kreşe gondereceğim. Ama bu kışı nasıl gecireceğim bilmiyorum. İkiz bebek surecini yuruten anneler fikirlerinize ihtiyacim var. Şoyle eşim sabah bakacak. Ben oğlenden sonra. İkimiz aynı anda evde akşam oluyoruz onda da akşam yemeği toparlama 9 9.30 da zaten uyku saatleri.