Kızım 4 yaş 3 aylık. Temmuz başına kadar kreşe gidiyordu. O zamandan beri tatilde. Ciftlikte ailemin yanında kalabalıktaydı, bizimkiler dediler ay ne muhabbet maşallah hepimize yetiyor diye. Okulda oğretmeni de surekli şikayet ediyordu cok konuşuyor diye. Şimdi 3 gundur yalnızız babamız şehir dışında iş icin, bugun migrenim tuttu artık. Susmuyor , asla susmuyor. Ama oyle heyecanımı anlatayım, hayatı paylaşayım, soru sorayım falan değil herşeyi konuşuyor ve hepsini cevaplamamı istiyor, cevaplamazsam milyar kere anne diyor ,cıldıracağım.
Ornek vereyim. İbi seyrediyoruz. Neden oraya gidiyorlarmış, nicin gitmek istemişler diyor bilmiyorum anneciğim beraber izleyip goreceğiz dedim. Neden kapı kahverengi, ayağını iceri koydu, ama kız geldi, bak kıza ne dedi , kızda guldu, guldu di mi anne , guldu evet diyor. Herşeyi soylemek zorunda değilsin hayatım bende goruyorum diyorum. Anne bak kaplumbağa geldi, o da gelmek istedi, gelsin di mi anne diyor, gelsin kızım diyorum. Konuştu,bak guldu, gulen kaplumbağa, kaplumbağa gulmez ki , neden guldu ,cunku cizgi film diyor. Anneciğim duşunduğun herşeyi soylediğin zaman cok ses oluyor diyorum. Hic aynen devam ediyor.
Şimdi bunu sabah 8 akşam 9 yapın. Yemin ederim cıldıracağım. Kendimi kasmaktan migrenim tuttu. Aldım dışarı cıkardım dikkati dağılsın diye daha kotu oldu aman Allah'ım. Kedi yuruyor ,yurudu, durdu, baktı, kulağını oynattı, yine yurudu , durdu , kaşındı, oturdu, anne bak oturdu diyor. Herkesin yaptığı herşeyi soyluyor,kızım goruyorum demem anlam ifade etmiyor. Sohbet acmaya calışıyorum sıkıldım bu konudan diyor. Oyun kurmaya calışıyorum bu oyun sıkıcı diyor. Kesinlikle yalnız oynamıyor. Tablete bile yalnız bakmıyor. Cok sıkıldım aşırı sıkıldım diyor surekli ama iceride de dışarıda da sıkıldım diyor. Aktivite yapalım diyorum evin icinde koşup kacıyor . Ama kacarken de konuşuyor. Bana yardım edin
Susmayan 4 yaş cocuğu
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Susmayan 4 yaş cocuğu