Merhaba arkadaşlar.Sitenin uzun suredir takipcisi,yeni uyesiyim. Konuya nereden başlayacağımı bilemesem de,elimde geldiğince sıkmadan anlatmak istiyorum. 5 ayını bitirmek uzere olan kız bebek sahibiyim.Kızımı sezaryenle dunyaya getirdim.
İlk kucağıma aldığım zaman sol gozunun ust tarafında alın kısmındaki cokukluk ve burnunun hafif sağa kayık olması yani yuzundeki asimetrik goruntu dikkatimi cekmişti.
Annem,kayınvalidem ve goren herkes doğumla alakalı olduğunu zamanla duzeleceğini soyledi. Fakat ben normal doğum yapmamıştım neden yamuk olsun ki bebeğin kafası ? desem de anlatamadım derdimi. Kaldı ki,gorumcem,ablam,eniştem,yengem,abim ve daha fazlası sağlıkcıdır.Neyse doğumdan bir hafta sonra kontrole gittik,doktora sordum.Babasının yuz yapısına benziyor dedi.
Ertesi hafta annesinin yuz yapısına benziyor dedi aynı doktor.
Ben yine bebeğimi her emzirdiğimde tepeden baktığım zaman kafasının eğriliğini her gorduğumde uzuntumden kahroluyordum.Bebeğim 2 aylık olunca eşimin memleketine geldik.
Burda bebeğimi cok iyi bir cocuk doktoruna gostermek istedim. Doktor gozunde olağan kayma olduğunu soyledi.Burnun da cokuk olma sebebini aşırı gazlı oluşuna bağladı.Kafasının da 1 yaşına kadar duzeleceğini soyledi.Yani baş bolgesindeki butun anormallikleri ayrı ayrı ele aldı.Ama aslında yanılıyordu.
Eve geldiğim zaman eşimin ailesine doktorun yanıldığını soyledim.Bebeğin yuzundeki butun anormallikler kafasıyla alakalı dedim.Ama maalesef aldırış eden olmadı.
Bebeğimin kafasının tepeden fotoğraflarını cektim.Eğer 1 yaşına kadar duzelecekse,o halde her ay milimetrik de olsa duzelme olmalı dedim.Ve surekli takip edeceğimi soyledim eşime.
Dorduncu ayımızı doldururken bebeği evde yoğun ışık altında aynaya tuttum,ve alnının tek taraflı uzadığını fark ettim. Hemen fotoğraflara baktım ve durumun daha vahim olduğuna karar verdim.
İnternetten araştırma yaptım ve Konya'da bir bebeğe kafatası şekil bozukluğu teşhisi konduğunu ve ameliyat edildiğini okudum.Eşime soyledim,universite hastanesine gittik.Docent olan cocuk doktoru baktı ama teşhis koyamadı.Beyin cerrahına yonlendirdi.Tomografi cekildi ve teşhis nihayet kondu.Kraniosinostoza bağlı plagiosefali.
Prof olan beyin cerrahı hemen ameliyat dedi.Yıkıldık haliyle.Nasıl bir bayram gecirdik siz duşunun artık.
Bayram biter bitmez eşimin memleketine geldik. Beyin cerrahı Prof.Ahmet Selcuklu tomografi sonuclarına baktı ve o da ameliyat dedi.Kızımı tereddut dahi etmeden 4 saat surecek olan ameliyata soktuk.
Ameliyat ve sonrası cekilen sıkıntıların tarifi imkansız ( bir kulağının 2 parmak yukarısından diğer kulağının 2 parmak yukarısına kadar koca bir ameliyat izi var. Hastalık cok şukur ki herhangi bir sendroma bağlı değil,tamamen nonsendromik.Fakat kafatası buyumediği takdirde beyinde buyumeyebilir ve ileride zeka geriliğine sebep olabilirmiş.
Kafasındaki şekil bozukluğu kısmen duzeltildi. Geriye kalan da zamanla duzelecek.Bahsedilen sol suturun kapalı olması,kafatasındaki bıngıldaktan biri yani.Kendi araştırmalarımın sonucunda hastalığın tam adının anterior plagiosefali olduğunu oğrendim.4 aydır surekli bebeğimdeki sorunun ne olduğunu araştırdım toplam 5 doktora gostermeme rağmen
Şu kanaate vardım;sizin kendi cocuğunuz icin bildiğiniz %50 doğru,başkalarının sizin cocuğunuz icin ongorduğu %100 doğrudan evladır..Sağlıkla kalın..