Merhaba hanımlar. Bu kez soru değil deneyim paylaşacağım zira oncesinde araştırma yaparken detaylıca anlatım bulamamıştım. Belki işine yarayan olur.
Kızim 4.5 yasinda. On ust 6 diş ve arkada da ceşitli yerlerde 6 diş olmak uzere toplam 12 diş curuktu. Arkada biri cok ağrı yapıyordu. Diğerlerinin hepsi yuzeysel. Doktorlara gittik ve aldığımız cevap hep anestezili işlem yapmak uzerindeydi.
Bir doktorda karar kıldık ve aneztezili işlem icin hazırlıklara başladık. Bir gun once kan tahlili alındı ve anestezi uzmanıyla goruşme yapıldı.
Sonraki gun sabah 8de orada olmamız soylendi. Vişne suyu istediler, icine ilac katıp getirdiler. 10cc bir şurup sakinleştirici karışımını kizima icirmeye calıştık ancak sadece yarısını icirebildik. Cok sakinleştigini soyleyemem.
Ameliyathanenin kapısına kadar eşlik ettik. 2 saat sureceğini soylemişlerdi. 2.5 saat surdu.
2.5 saatin sonunda kizim cikti ve narkozun etkisiyle titreyerek ağlıyordu. Tum vucudu titriyor ve ağlıyordu. Odamıza geldiğimizde tum vucuduna masaj yaparak rahatlatmaya calıştım. Ağzı ve yuzu biraz sismisti. Ozellikle gozleri ve dudakları. Gozlerini acması yarım saati gecti. Sonra doktor parol taktirdi. Uyuyakaldı. Yaklaşık 1.5 saat uyuduktan sonra kalktı. Bu kisim zordu cunku hem ac hem susuz hem de cok korkmuştu. Amelıyat sonrasında ilk suyunu ve yemeğini 2.5 saat sonrasında yemiş oldu. Yemekten yarım saat sonra da taburcu olduk.
Kizim eve gelince yine uyuyakaldı. 2 saat daha uyuduktan sonra normale donmuş gibiydi. Akşam uzerine cok şukur dişindeki gariplik dışında başka bir sıkıntı yaşamadık. Agri kesici icmek bile istemedi.
Gelelim anne olarak benim fikrime. Simdi tum bu surec gectikten sonra şoyle olduğunu farkediyorum. Doktorlar 4 5 yaşlarındaki cocuklarla dişci koltuğunda mucadele etmekten hoslanmiyorlar. Bu yuzden ameliyata yonlendiriyorlar ve Amelıyat etmişken aslında cok sıkıntısı olmayan dişleri de tedavi edelim diyerek bir suru kalem ekliyorlar. On dişlerinde biberon curuğu vardı. Aslında 3 sene sonra dokulecek olan dişler icin kanal,dolgu ve kaplama yapmaya gerek var mıydı daha doğrusu bu kadar acıya zahmete narkoza gerek var mıydı bilmiyorum. Doktorlar isirmak icin gerekli oldugunu soylediler ancak cikinca da on disleriyle isirmasin dediler. Bizim icin sıkıntı olan sadece bir disti ama hangi doktora gitsek siz bilmezsiniz butun dişlerinde problem var diyerek bizi bu surece ittiler. Başka alternatif sunan olmadı.
Şu an icim rahat değil. Cocuğum buyuk bir travma gecirmiş durumda. Asla bu konuyu konuşmuyor. Konuşan duyarsa direk bağırıp bir daha bu konuyu konuşmayın demedim mi diye tepki gosteriyor. Yani biz dişci fobisi olusmasin diye boyle bir yola girmişken tam tersi cocukla dişleriyle ilgili bir travma oluştu. 4.5 yasinda bunu unutur dedi doktor. O zaman dişci koltuğunda oluşan fobiyi de atlatmasi gerekmez miydi? Biraz doktorlarin kolaya kacmasi, tek seferde tum işi halledip topluca parayı alması, hastanenin de bu isten guzel para kazanması olarak yorumlamak durumunda kalıyorum. Cunku dunku yapılan işlemde kızımın On dişlerini kullanmaması soylendi. O zaman sadece estetik amacla mi yapıldı bu eziyet. Bize baştan bu şekilde soylenseydi muhtemelen bu işleme hic girismezdik.
Yaptıracak olan ailelerin dikkatle duşunup karar vermesini tavsiye ediyorum. Herkese gecmiş olsun
4.5 yas kizimla genel anestezili diş tedavisi
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- 4.5 yas kizimla genel anestezili diş tedavisi