Herkese merhaba hanımlar.
Tup bebek ile şukurler olsun bende anne oldum. Ama cok zor bir doğum sureci gecirdim. Uzerine lohusalık da zor geciyor. Bebeğim zor bir bebek uzerine ailesel baskılar ilk gunden başladı zaten. O konulara girip hatırlayıp iyice sınır olmak istemiyorum . Sorunum şu ;

Dun 1 aylık olduk. Bebeğim cok gazlı emerken bile karnı gurul gurul. Karnına dokunduk mu kivranmaya başlıyor. Nurse haveys kullanıyorduk. Dun ilacı vermeyi bıraktım fayda ettiğini duşunmuyorum ki fark da olmadı şu an icin.

Herşeyi yapıyorum kimyon rezene anason cayları yapıp iciyorum. Kimyonu suyla karıştırıp iciyorum ayrı olarak.

Ayşe oner masajları bebeğim izin verdikce yapıyorum

Bugun de yediklerimi değiştirecem beslenmemi baştan başa değiştirecem.

Sorum şu bebeğim uyuyor ama sancı cekiyor uykusunda bazen aniden bastırıyor sancı ben hemen destekliyorum onu bacaklarını hareket ettirip karnına itiyorum. Buyuk insan gibi gaz cıkarıyor. Ve uykuya devam ediyor. bazen 5 dk da bir bazen yarım saat de bir oluyor bu. Ve ben o uyusun diye gece boyu uyumuyorum. sancısı gelince gazını cikarmak icin. Ama bu gaz bitmez mi ya surekli oyle gun icinde de. Sancı geliyor hemen ben hareket ettiriyorum. Ağlaması cok fena oluyor ama anlık oluyor saatler suren bir ağlama değil. Kayinvaldem bebek ağladığı icin surekli bebeğin birşeyi var. Bizim cocuklar boyle değildi. Abisinin iki cocuğu var birlikte yaşıyorlar onlarda oyle değilmiş ilk gunden beri herşey de onlarla kisyaslam var zaten. Yok onlar hemen memeyi tutmuş vs vs. Neyse Acile goturun doktora goturun deyip duruyori.(gittik gazı var dedi. Biogaia onerdi başka doktora daha gittik o da NBL damla onerdi. )surekli korku endişe veriyor. Ben tam diyorum bu surec normal ağlayacak gazı olacak sabir. Sonra boyle olunca yıkılıyorum...
Kayınvalidem eşime ve anneme sutu dokunuyor bebege demiş. Kendisinin soylediklerine gore iki bebeği bu yuzden vefat etmiş bu yuzden eşimi hic emdirmemis. Onun da sutu oyledir demiş. Dun gece kendi annem bile bir cocuğun bu kadar gazı olmaz siz boyle değildiniz dedi. Kendimi sorgular oldum. Cok kotu hissediyorum. Aslında cevremle konuşunca normal deniyor onlara normal olur boyle kolik bebekler var saatlerce ağlıyormus diyorum yok. Bebekten beklenen emecek gazı cıkınca uyuyacak uyanacak agu gugu diyecek altı değişecek emecek uyuyacak. Keşke oyle olsa ama değil
Sorum şu
Bebeğin alttan bu kadar gaz cıkarması normal mi.
Besin alerjisi olabilir mi?
Bana başka tavsiyeniz var mı gaz icin.
Meşgul damla aldık bu sefer fayda goren oldu mu acaba??

Tavsiyeleriniz neler