Merhaba. Benim 3,5 aylık bir kızım var ve uykuları cok problemli maalesef. Ozellikle bu 4. Aya girdiğimizden beri uykuya aşırı direnme başladı. Ne yazık ki kucakta sallayarak uyutuyoruz, bir hata yaptık ve ona alıştırdık. Şimdi de asla başka şekilde uyumuyor. Ustelik sallarken de cok zor dalıyor, ağlıyor, direniyor. Kısacası uyutulmak istemiyor. Durumumuz şu şekilde:
- Ayına uygun uyanık kalma suresine dikkat ediyorum. 1-1,5 saat sonra uykuya goturmeye calışıyorum ama yine ağlıyor. Defalarca esniyor cok da uykusu var kendini bırakmıyor. Uyusa bile yatağına koyunca uyanıveriyor. İyice dalana kadar 3-5 kez uğraşıyoruz.
- Akşam uykusu icin banyo yaptırıyorum. Asla mayışmıyor. Banyodan sonra rahatca uyuduğu hic olmadı şimdiye kadar. Masaj yapmak istiyorum yaptırmıyor. Bacaklarını kollarını cekiyor elimden.
- Beslenme, aktivite, uyku dongusune uymaya calışıyorum. Ama her zaman fırsat vermiyor. Uyumazsa eğer yeniden acıkıyor o sure icinde tekrar emiyor vs.
- Rutin oluşturmaya calışıyorum ama şimdiye kadar pek başarılı olamadım.
- Beyaz gurultuden hoşlanmıyor. Uyumayı bırakın sakinleştirmiyor bile.
- Emzik almıyor.
- Şişme havuz aldım yuzsun yorulsun uyusun diye. 15 dk uyudu uyandı.
- kanguruyla ya da arabasıyla dışarı cıkartıyorum yururken etrafı izliyor, uyumuyor.
- Uykusu cok hafif, hemen uyanıveriyor geri uyutmaya calışınca ağlıyor
- emerek uyumuyor
- Gece uykusuna onceden bir kez uyudu mu bir daha uyanmazdı. Son zamanlarda mutlaka ilk yarım saat icinde ağlayarak uyanıyor.
- Dediğim gibi uyutulmaya direniyor. Uyutacağımı anlayıca ağlıyor bağırıyor. Sırtını yay gibi geriyor. Ama uykusu geldiği icin de huysuzluk yapıyor.
- Uyutmadan Beşiğine yatırırsam sallasam da ninni de soylesem pış pış da yapsam durmuyor ağlıyor.
- Fizyolojik bir sıkıntısı ya da ihtiyacı olmadığı zamanlarda da boyle.
- Bunun dışında gun icinde de oldukca hareketli ve enerjik bir bebek.
Kucakta sallamayı bırakmak istiyoruz cunku hem giderek ağırlaşıyor hem de benim bir sure sonra işe donmem gerekecek ve sanmıyorum ki bakacak kişi benim gibi sabırla uyutmaya calışsın. Klasik anlamda Uyku eğitimi vermek istemiyorum. Ağlatarak uykuya terketmek asla bir secenek değil benim icin.
Şimdi benim sizden ricam aranızda bebeği benim bebeğim gibi olup da sonradan duzeltebilen varsa eğer bana yardımcı olursa cok mutlu olurum. Cunku artık psikolojim bozulmaya başladı. Ben cozdum yolu da şu diyen cıkar diye umut ediyorum.
Tecrubeli Annelerden Yardım İstiyorum
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Tecrubeli Annelerden Yardım İstiyorum