Son kontolumuzde kesin değil ama buyuk ihtimalle kız dedi doktor.Cok şaşırdım, istemediğimden değil cok isterim kızım olmasını ama kendimi erkek diye hazırlamışım.
Sorun şu ki, isim konusuna daha doğrusu anlam konusuna cok onem veriyorum ve zaten dinen de cok onemli anlamı.Ama kız isimlerine bakıyorum da hic anlamı guzel bir isim bulamıyorum.Yeni kız isimlerinin anlamı (kusura bakmayın ama) hep uydurma.Kuran da geciyor denen isimler ya gercekten gecmiyor ya da cumle icinde bir ek ya da zarf olarak geciyor orneğin: aleyna, minel, lena... ya da her isme "cennette su damlası yok cennette bir ırmak bir melek ,cennet kapısı cennette şu,bu"( orneğin:sude,belinay,efsa..) diye bir anlam uyduruluyor ki, az cok Kuran-ı Kerimi okuyabilen,anlamaya calışan ya da anlamını araştıran biri olarak soyluyorum bunu.
Benim adım elif, eşimim ismi de -in ile bitiyor.İkisini birleştirince "elfin" ismi cıkyor.Evet kız ismi olarak konulabilir ama tek başına anlamı arapca "bin, binlerce".Bu yuzden yanına başka bir isim eklemek gerekiyor, ve o ismin anlamı da "binlerce" ile uyum sağlamalı.Orneğin Elfin Nur olabilir binlerce nur anlamında, ama ben oğretmenim ve şu anda kız oğrencilerimin abartmıyrum %90ının isminin sonunda Nur var ve artık Nur gibi guzel bir isimden bıktırdılar."ayşenur ,fatmanur,busenur bile var anlamını bilmiyor tabi nurlu opucuk oluyor

Sizce Elfin isminin yanına anlamca ve soyleniş olarak uyumlu, cok uzun olmayan ve bıkkınlık getirmemiş hangi isim olabilir?Cok erkek ismi bulmuştuk anlamlı ama anlamlı kız ismi bulamıyoruz işte, nolur yardım edin!