Ilk kızımın adı şeyma..şimdi bir kızım daha olacak babası suveyda olsun istiyor..ben anlamı konusunda tereddutteydim internette hep aynı şey yazıyor..iyice araştırınca anladım anlamını..sizce nasıl..cocuk zorlanır mı ağır gelir mi ne dersiniz??şimdiiden teşekkurler arkadaşlar.normalde internette kalpteki gunah falan yazıyor ama asıl anlamı şoyle...

Suveyda:bir insan karşısındaki kişiye samimi olarak bir sevgi duyuyorsa ilk aşk zerreciği karşıdaki kişinin kalbine duşer.zerre diye adlandırdığımız şeyin duştuğu yerede suveyda denir.gunahı cok farklı bişeydir
orası aynı bir suya murekkep damlatılmış gibi buyur buyur ve buyur.aşk la buyur.eğer zamanla aşk ın samimiyeti azalırsa karşıdakinin suveydası kuculmeye başlar buda her sevginin adaletini anlatır.yani kimse kimseyi ondan daha cok sevemez.
Kara sevdada bundan gelir mecnun korluğu kalbini kaplayan kara bir suveydadan ibaret olarak anlatılır.
Yusuf ile zuleyha da zuleyhanın oyle bir suveyda kaplamıştırki kalbini derki gece olunca yusuf um uyudu,guneş acındada derki yusufum uyandı.dunyayla herşeyle yaşamaktır suveyda
allah diyorki biz inkar edenlerin kalplerine oyle kapattık ki sevgileri yoktur.gercek sevgi gercek olandır..dunyadaki kabe gibi duşunmek lazım karadır ama merkezidir dunyanın..divan edebiyatında aşkın kalpte tecelli ettiği yer demektir..