Merhaba Canlar..
Ben Bugun Fetvayı aradım (190) ve sordum ki Nur ismini Koymak yanlışmıdır?
Bana Dedilerki Bir Sakıncasi Yoktur Konulabilir Sadece ALLAHın ismi olarak kullanılmamaktadir dendi.
Nur = Aydınlık, ışık, Parıltı. ALLAH (c.c.) tarafından gonderildiğine inanılan Parlaklık. Kurani Kerimin 24. Suresinin Adı. Mekke'deki Hira dağı.
Ve Nette Gezerkende Fetva Sayfasındaki Nur ismi Hakkında Sorular-Cevaplar okudum onuda Sizinle Paylaşmak istiyorum:
Soru:
Benim kız cocuğumun adı Nur. Nur suresi 35. ayeti okuduktan sonra biraz tereddude duştum, acaba yanlış bir isim mi koydum diye? Sizce bu ismin bir sakıncası var mı? Yani Allah'a ait bir isim mi oluyor acaba?
Cevap:
Sozlukte aydın ve ışıklı olmak manasındaki nevr kokunden turemiş olan nûr aydınlık, ışık demektir. Ayrıca apacık olan, nesne ve olayların mahiyetini ortaya koyup aydınlatan şeye de nur denir. Kelime Allaha nispet edildiğinde nur kaynağı veya sıfat olarak nurlandıran, her şeyi aydınlatan diye acıklanır. (Bekir Topaloğlu, Nûr, Diyanet İslam Ansiklopedisi, c: 33, s: 243)
Nûr kelimesi Kuranı Kerimde Allah, goklerin ve yerin nurudur (Nûr, 24/35) şeklinde Allah icin kullanıldığı gibi, bazı ayetlerde Kuran-ı Kerim icin (Nisa, 174; ArÂf, 7/157), bazı ayetlerde gokteki ay icin (Yunus, 10/5; Nuh, 71/16) coğu ayette de Allahın doğru yolu/hidayeti icin kullanılmıştır. (Bkz: Bakara, 2/257; İbrahim, 14/1, Hadid, 57/9)
Gorulduğu gibi bu kelime, sadece Allah icin kullanılan isimlerden değildir. Bu yuzden cocuklara isim olarak verilmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
Kaynak: Nur ismi sadece Allaha ait bir isim mi? | Fetva
Nur ismi ile Kafası Karışık Olanlar icin..
Doğuma Hazırlık0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Doğuma Hazırlık
- Nur ismi ile Kafası Karışık Olanlar icin..