ıspanak koku corbası terbiyeli ıspanak koku corbası
soğuk kış aylarında bol vitamin deposu ıspanak koku corbası insanın icini ısıtıyor.ozellikle demir eksikliğine iyi gelen ıspanak sık sık tuketilmesi gereken ve faydaları saymakla bitmeyen bir sebze.fakat dikkat edelim melekler iyice yıkıyalım ve yıkama suyunu sık sık değiştirip tuzlu suda mutlaka bekletelim.toprakta yetiştiği icin bobreklerde kum yapma riski yuksek bu yuzden cok dikkat etmek gerekiyor.yemeklerimi ben 2 kişilik hazırlıyorum sizler tariflerdeki malzemeleri arttırabilirsiniz.ben 1 bağ ıspanağın koklerini kullandım biraz da yapraklarından ayırmıştım
her ıspanak yemeği yaptığımda mutlaka ayırıyorum sizinde aklınızda olsun hem atılmamış ziyan olmamış oluyor.

ıspanak koku corbası icin:
yarım soğanı yağda kavuruyoruz ve 1 demet ıspanağın kokunu tek tek ayırıp soğanlarla birlikte kavuruyoruz fkt soğanın iyice kavrulmuş ve koklerinde yumuşamış olması gerekiyor.
uzerine su ekleyip kaynatıyoruz.ayrı bir kasede 1 yumurta 1 corba kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı unu karıştırıp birazda limon suyu dokuyoruz.kaynayan suya yavaş yavaş ekliyoruz
yoğurdun kesmemesine dikkat etmek gerekiyor bunun icin iyice karıştırmak lazım ve kasede karıştırırkende sıcak su eklemek gerekiyor. kaynamaya devam eden corbamıza isterseniz bulyon ekleyebilirsiniz
daha sonra tuz pul biber ve nane ekliyoruz.

afiyet olsun...