Arkadaşlar son 2 aydır gittiğim kontrollerde doktorumun bana soylediği şu: " bebeğinin gobek capı normalden daha buyuk. "
Buda bebeğimin kilolu olduğunu gosteriyormuş. Bende şekerden şuphelendiler. Ama 6. ayımda yaptırdığım şeker yuklemesi normal cıktı. Ayrıca 27 temmuz ve 17 ağustos tarihlerinde yaptırdığım aclık tokluk şeker tahlillerimde normal cıktı. İdrar tahlili yapıldı glukoz negatif cıktı. Doktorum bebeğin iri fakat hicbir nedeni yok dedi. Aynı durumla karşı karşıya gelen arkadaşlar var mı? Varsa bilgilerinizi paylaşmanızı bekliyorum.

Bu arada ben, şeker kilo aldırdığı icin, beslenmeme dikkat etmeye başladım. Tatlı şeylerden uzak duruyorum. Glisemik indeksi yuksek yani kanda şekeri hızla artıran kola fanta gazoz hazır meyve suyundan uzak duruyorum. Meyveyi abartmadan yiyorum. Cayıma 2 senedir şeker atmıyorum. Abur cubur olarak tuzlu kraker yemeye gayret ediyorum. Kek tarzı cikolatalı abur cuburlardan uzak duruyorum. Bakalım 10 gun sonra kontrolum var işe yarayacak mı merak ediyorum.

Kızımın ultrasonda gobek capına gore yapılan olcumde belirtilen kilosu 3150 gr. doktorum bebek 4 kiloya yaklaşırsa normal doğum zor olur dedi. Bende gereksiz yere sezeryan olmaktan korkuyorum acıkcası.

Hamileliğim esnasında toplam 11 kg aldım. 36. haftamdayım. Eylulde doğumu bekliyorum.