Turkce Rap'in sayılı kız Mc’lerinden ceza'nın kardeşi olan Ayben, kendisine oyunculuk tekliflerinin geldiğini ancak icine sinen bir senaryonun olmadığını soyluyor. Ayben "Gercekten kendimi hazır hissedersem ve doğru oyunculuk eğitimi alırsam belki ileride yaparım ama oncelikli olan muzik" diyor...

Ceza'nın kardeşi olarak tanınıyor ama o yalnızca Ceza'nın kardeşi değil, aynı zamanda başarılı bir MC (rap yapan kişi). Adı Ayben... Daha albumu cıkmadan adına internet sayfaları acılan, Burhan Ocal, Aylin Aslım, Sertab Erener ve Nil Karaibrahimgil'le duet yapan rap muziğin asi kızı Ayben, şimdi Doublemoon etiketiyle 'Sensin O' isimli ilk albumunu cıkardı. 19 şarkının yer aldığı albumde Ayben, Cem Karaca'nın 'Raptiye Rap Rap' isimli parcasına da oğlu Emrah Karaca ile birlikte yeni bir yorum kattı. Biz de Ayben'le yeni albumunu konuştuk...

* Albumun ismi neden 'Sensin O'?
'Sensin O'nun bir suru anlamı var. İcinde aslında bir suru inat barındırıyor. Hani cocuklar 'Sensin O', 'Sensin O' derler ya birbirlerine, işte oyle bir şey...

* Siz neye karşı 'Sensin O' diyorsunuz?
Her şeye karşı... Ama albumde 'Sensin O' değil, 'Benim O' diye bir şarkı var. Bu şarkıda da iki tane Ayben var ve ikisi de birbiriyle catışıyor. Birisi her şeye karşı susan, diğeri ise her şeye karşılık veren bir Ayben...

* Siz daha cok konuşan Ayben'i tercih ediyorsunuz değil mi?
Ozel hayatımda sakin bir Aybenim ben... Daha agresif Ayben ise sahnede ortaya cıkıyor. İkisi de aynı ama ozel hayatımdaki sakinliğim sahnede yok oluyor. Sahnede yaptığım rap bana yazma ve yazdıklarımı konuşma fırsatı veriyor.

* 'Raptiye Rap Rap' parcasını albume nasıl koydunuz?
Ben o parcayı albume koymayı cok istiyordum. Produktorum bunun imkansız olmayacağını soyledi. Ama ben hic girişimde bulunmadım. Ortaya bir fikir atıp, cekildim. Tembellik ettim yani... Album calışmaları sırasında tembelliğimden acayip şikayet ettiler. Ayarladılar ve ben bir anda kendimi parcayı okurken buldum. İnanılmaz bir deneyimdi.

* Cem Karaca'yı sever miydiniz?
Severdim. Kucuk bir cocuksunuz ve rap dinliyorsunuz. 'Adam Olacak Cocuk'u izler, rap muzik dinlerken, Cem Karaca 'Rap Rap' diyordu. Ama bu şarkı rap gibi deyip, dinliyordum. Yapılan ilk rap parcalarından da bir tanesi... Keşke benim soylediğimi duyabilseydi. Duymasını cok isterdim.

HENUZ RAP YILDIZI DEĞİLİM!
* Şarkı sozunuzde 'Ayben de micro emin, Fuat beton zemin' diyorsunuz. Aynı laf Fuat'ın albumunde de vardı. Anlamı nedir?
Ayben de 'micro emin' demek, mikrofon emin ellerde anlamına geliyor. Herkes 'micro emin' diye bir karakter olduğunu duşunuyor ama... 'Fuat beton zemin'i ise Fuat'a bir şey olmaz anlamında kullanıyoruz. Onun albumundeyken 'Ayben de micro emin, Fuat beton zemindi'. Fuat benim albumume konuk olunca, 'Ayben de beton zemin şu an Fuat micro emin' oldu. Bir gonderme var yani...

* Bir rap yıldızı nasıl eğlenir?
Ben rap yıldızı olmadım ama muzik yaparken de, dışarıda yururken de eğlenebilirm. Dışarı cıkayım da eğlence kulubune gideyim de diye bir takıntım yok. Konserlerim dışında bir yere gittiğim de yok. Cok fazla dışarı cıkmam. Geceleri ozellikle...

* Peki insanlar sizi sokakta tanıyor mu?
Cok cok değil ama tanıyanlar oluyor. Coğu zaman benzetemiyorlar. Kotu eleştiriler duyarsınız ya da okursunuz, ben o insanları hic gormuyorum. Yanıma gelmiyorlar bundan sonra da gelmezler herhalde... Aslında birileri sizi ne kadar cok eleştiriyorlarsa aslında o kadar da umursuyorlardır. Benim icin problem yok yani... Yeter ki, hakaret boyutunda olmasın! Benim icin nefret duyarak vakit harcıyorlar.