2015 Haziran ayında Eskişehir Acıbadem hastanesinde Hulusi Goktuğ GURER hastası olarak sezeryan doğum yaptım. bir kere kesinlikle ama kesinlikle doktorumu tavsiye ederim. genel kanı biraz soğuk olduğu yonunde olsa da tum sorularınızı daha siz sormadan cevaplıyor. şu anda da hamileyim eğer halen o bolgede yaşıyor olsaydım gene onun hastası olurdum. Hastaneyle alakalı tek sorunumuz yeni doğan hemşirelerinden sadece bir tanesinin (şansımıza da onun nobetine denk geldik) cok kotu olması. tam devlet hastanelerindeki cadı hemşire modeliydi. akabinde şikayette ettim ama sonuc ne oldu acıkcası ustune duşmedim.
sezeryana gelecek olursam bir kere hastanedeki tum hemşirelerin sezeryanını Hulusi bey yapıyormuş doğuma girerken bir hemşire kulağıma fısıldamıştı =)
ben narkoz almayı tercih ettim. epidural bana gore bir şey değil acıkcası. tamamen benim secimim oldu. (sezeryanı da isteyen bendim) hamileliğimin başları kanamalıydı. sonları da oyle oldu 34.haftanın sonlarında kanamam oldu. doktor ilacla durdurdu doğumu. sadece yattım. ve 38. haftadan once almaya taraf olmadığını kuveze girmiş bebek sayısının cok duşuk olduğunu net bi şekilde dile getirdi. biz de guvendik.
sezeryanı oldum narkozdan ayıldım ve gercekten hic ağrım olmadı. odaya gelen ağrı kesicileri bile icmedim. yemin edebilirim. 2 gece hastanede yattık. 2 gun de evde yattım sonrasında normal hayatıma dondum.
bir haftalıkken bir ip alındı dikiş yerlerimden. bilimsel olarak anlamam bilmem fakat dikişlerin iki tarafında ip vardı ortası yapıştırmaydı. şu anda 2 yılı gecti hic iz yok. ve her goren doktor bu nasıl muntazam bir dikiştir diyor.
tabi ki ağrı acı eşikleri kişiden kişiye değişir fakat şoyle soyliyim ki bnm ozel bolge ağdam 45-50 dakikar surer o kadar canım tatlıdır. ben hic ağrı cekmedim kızlar. sadece doktorunuza guvenin. ve eğer bunyeniz kaldırmıyorsa narkoz alın onun da bir sakıncasını gormedim. ben epidural yaptırmazdım, şoyle diyeyim sonda ile taktırmıcam diye ameliyathaneyi yıktım o kadar korkuyordum.
sadece guvenin doktorunuza ve ekibine.
bu arada şu anda da hamileyim izmirdeyim. kent hastanesine gidiyorum. yine doktorumuza cok guveniyorum. ikinci sezeryanı olacak olmanın hafif bi gerginliği var ama bunun da ağrısız olacağını duşunmek işime geliyor =)
umarım yazdıklarım birilerinin korkusunu hafifletmeye yetmiştir.
izmirden sevgi ve saygılarımla
Benim Doğum Maceram
Doğuma Hazırlık0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Doğuma Hazırlık
- Benim Doğum Maceram