Merhaba arkadaşlar; 14 haftalık hamileyim. Kafamdaki soruların cevabını ancak burada bulabilirim gibi geldi.
Kısaca durum şu: 14 haftalık hamileyim. Aynı zamanda epilepsi hastasıyım. Nobetlerim bilinc kaybı ve titremelerin, bayılmanın olduğu buyuk nobetlerden. Neyse ki hamileliğimden beri hic nobet gecirmedim. Hamilelere uygun da bir ilac kullanıyorum. Hamileliğimi oğrendiğimde ilk Uskudar'da ozel bir hastaneye gittim takiplerimi orada yaptıracaktım ki iş durumlarıyla ilgili olumsuzluklar yaşadık dolayısıyla oradan vazgectik.

Daha sonra Samatya Hastanesine gittim 7 haftalık hamileydim. Fakat epilepsi hastası olduğumu soylememe rağmen ve o anda yoğunlukta olmamasına rağmen hic ilgilenilmedi. Tabi ultrasonla bakılıyor problem var mı yok mu soyleniyor ama ne yemeli ne yememeliyim? Hangi testleri ne zaman yaptırmalıyım? Nobet gecirirsem ne olur hic soylenmedi. Neyse dedim cıktım. Daha sonra 12. hafta da 2 li testi ozel bir hastanede yaptırdım. Neyse ki bir problem yok sonuclar iyiydi. Şu an 14 haftalık hamileyim. Dun yenidoğan yoğun bakım unitesine sahip oldukları icin Suleymaniye Kadın Cocuk hastanesine gittim. Cok kalabalıktı. Oyle olmasını da bekliyordum zaten. Fakat doktorun soylediği kafama takıldı. Burası cok yoğun bir hastane. Genelde cok doluyuz. Acil geldiğinde eğer doluysak seni alamayız. Seni aldık doğum yaptırdık ama cocuğun yoğun bakıma ihtiyacı varsa orasında cok yoğun cocuğu başka yere sevk edebiliriz. şeklinde acıklamalar yaptı. Ben cevremde daha once doğum yapmışlardan aldığım bilgiye gore de gebelik takibini hangi hastanede yaptırıyorsan o hastanede doğum yapabiliyormuşsun. Aksi takdirde seni doğuma almıyorlarmış. Hatta ablam boyle bir olaya şahit olmuş. Sonuc olarak zaten riskli bir gebelik geciriyorum, doğum esnasında nobet gecirenler cok oluyormuş korkuyorum. Tum bunların uzerinde hastane konusunda karmaşalar yaşıyorum. Deneyimlerinizden yola cıkarak bana bir yol gosterin. Kısaca dedim cok uzun oldu.

Şimdiden teşekkurler.