Gectiğimiz haftalarda Far Out etkinliğinde tanıtılan iPhone 14 modelleri, devrim yaratacak olan uydu uzerinden iletişim ozelliğiyle tanıtılmıştı. Sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde ve Kanada’da hizmet veren ozellik, diğer ulkelere yayılıyor!
[h=2]iPhone 14 uydu uzerinden iletişim ozelliği nedir?[/h] Far Out etkinliğinde tanıtılan iPhone 14 ile duyulan bu ozellik, hayat kurtarabilecek nitelikte. Uydu uzerinden iletişim ozelliği, herhangi bir yerde mahsur kaldığımızda, kaza yaptığımızda, veya en genel tabirle başımıza kotu bir şey geldiğinde, uydu uzerinden iletişim kurarak acil durum servislerine bildirim gonderebileceğimiz bir servistir.
Acil yardım SOS ozelliğiyle kullanılan bu iletişim yontemi, iPhone 14 telefonunuzu aktive ettikten itibaren 2 yıl boyunca ucretsiz şekilde kullanılabilmektedir. Uydu uzerinden acil yardım SOS ozelliği, doğrudan bir uyduya bağlanırken, yalnızca hucresel ve Wi-Fi kapsama alanı dışında kullanılabilmektedir.
iPhone 14 ile gelen acil durum uydu bağlantısı nasıl calışıyor? [h=3]Uydu uzerinden iletişim ozelliği diğer ulkelere yayılıyor![/h] Uydu uzerinden iletişim ozelliği şu an yalnızca ABD ve Kanada’da kullanılabilir durumda. Bircok ulkeden iPhone kullanıcıları, ozelliğin ne zaman kendi ulkelerine geleceğini merak ederken Apple, MacPrime’a yaptığı acıklamayla tekrardan gundeme geldi.
Apple, İsvicreli web sitesi MacPrime’a bu yılın sonuna kadar birkac ulkeye daha uydu uzerinden acil yardım SOS ozelliğini duyurmayı planladıklarını, ve gelecek yıl icerisinde de buna devam ederek daha fazla ulkeyi dahil edeceklerini bildirdi.
Ozelliğin diğer ulkelerde ne zaman başlayacağı tarih tam olarak net değil. Bunlara ilaven Apple’ın hizmeti iki yıl boyunca ucretsiz vermesi, iki yılın sonunda bir ucrete dayalı olacağı duşuncelerini guclendiriyor.
[h=3]Turkiye’ye gelecek mi?[/h] iPhone 14’un uydu uzerinden iletişim ozelliğinin Turkiye’ye gelip gelmeyeceği hakkında henuz bir bilgi mevcut değil. Bundan ziyade aslında ABD ve Kanada dışında diğer hangi ulkelere geleceği de bilinmiyor. Onumuzdeki gunlerde oğreneceğiz.
[h=3]iPhone 14 ozellikleri[/h] Gectiğimiz haftalarda Far Out etkinliğinde tanılan iPhone 14, uydu uzerinden iletişim ozelliğinin yanı sıra diğer ozellikleriyle de dikkati uzerine cekiyor. İşte iPhone 14 ozellikleri:
İşlemci: Apple A16 BionicDepolama: 128 / 2566 / 512 GB ve 1 TB dahili hafızaEkran: 6.1 inc – 460 ppi, 2796 x 1290 piksel, 120 Hz ProMotion, Dynamic Island tasarımıBoyut: 147,5 mm uzunluk, 71.5 mm, 7,85 mmAğırlık: 206 gramKamera: 48 Megapiksel ana kamera, f/1.78 diyafram, ikinci nesil optik goruntu sabitleme teknolojisiArka kamera: 4320p@24FPS(8K), 2160p@60FPS(4K), 1080p@60FPSOn kamera: 12 Megapiksel, f/1.9 diyafram, 4K 60 FPS video kaydıAğır cekim modu: Saniyede 120 / 240 kare, 1080p ağır cekim video desteğiİşletim sistemi: iOS 16 Pekala, sizce iPhone 14 uydu uzerinden acil durum SOS ozelliği Turkiye’ye gelir mi? Duşuncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın!