Benim Hikayem,
Eşimle 23.10.2009 tarihinde Lise 3 e giderken tanışmıştık. O zamanları bilirsiniz az cok. Biz ne olacağız kaygıları. Cunku kultur farklılığı vardı, bizi gore olmasa da cevremizdekilere gore oyleydi. Biz yılmadık, pes etmedik. Cunku cok seviyorduk. Derken artık cevremdekiler onu duymaya başlamış ve onune gecemediğim bir hal almaya başlamıştı. Sevgimden vazgecmeyeceğimi biliyordum ama yoruluyordum. Derken bir şekilde annemle tanıştırdım. Annem ilk anda ısındı ona fakat yaşlarımız kucuk olduğundan ve daha askerliğini yapmamış olması can sıkıcıydı. Derken askere gitti ve izne geldiğinde isteme soz yapıldı. Cok zordu. Ailemi ikna etmem hicte kolay olmadı. 10.05.2015 tarihinde evlendik. Ruya gibiydi. Liseli Âşıklar evlendi. Bu duygu cok guzeldi. Daha sonra o kadar guzel bir evliliğimiz yuvamız oldu ki, etrafımdakiler kıskanmadan edemiyorlardı. Cunku biz gercekten birbirimizi cok seviyorduk. Daha sonra her evlilikte olduğu gibi cocuk yapmak istedik. 2016 Mayıs ayında başladık. İlk ay o kadar heyecanlıydım ki hamileyim edasıyla geziyordum ve eşimde aynı şekilde uzerime titriyor baba oluyorum diye ortalıkta geziniyordu. İlk ay 10 gun Âdetim gecikti. Kesinlikle hamileyim diyordum evde yapılan testlerden alıyordum her gun yapıyordum. Daha sonra kan tahlili yaptırdım. Orada da negatifi gordum. Uzuldum. Nedendi ki? Doktora gittim. Bu kadar gecikmesi normal değildi. Nisa hastanesinde bir bayan doktora gittim. Muayene oldum. Daha sonra başladı dr konuşmaya. Merve hn sizde polikistik over var. Yani yumurta sayınız fazla dağınık tedavi olmanız lazım. Tedavi olmadan gebe kalmanız imkÂnsız. Nasıl bir şok yaşadığımı anlatamam. Oysaki ben korunmayı bırakalı 1 ay olmuş. Devam etti. Onunde uzun bir yol var. İlk tedavin doğum kontrol hapı Âdetini duzene sokup daha sonra yumurtlama gununu hesaplayıp oyle hamile kalman. İkinci yol iğnelerle ilaclarla yumurtalıklarını uyarıp catlatıp hamile kalmanı sağlamak. Doktor bunları soylerken oylesine rahat ki. Ben daha ne olduğunu bilmediğim bir durumun icerisindeydim. Doktor hn soylediklerini kÂğıda yazıp ciziyor cunku oda biliyor hicbir şey anlamadığımı ancak acımasızca da devam ediyordu. Odadan cıktım kapıda hamile yiyenim ve ablam bekliyordu. Ben onlara başta bişe belli etmedim. Cunku halen bilmiyordum ne olduğunu. Daha sonra eve gittim eşim geldi anlattım ne kadarını anladıysam oda cok uzuldu ama en cokta benim uzulmeme uzuldu. Normal de bir hastalığı internetten araştırmayı sevmem ama soz konusu kucucuk bir bedense neler yapılmazdı ki. İnternetten doktorun soylediği tanıyı yazdım. Dunyalar başıma yıkılmıştı. Yatağın icerisinde gece yarısı bakıyordum. Eşim de meğersem okuyormuş. Kısırlık yazıyordu. Ağlamaktan gozlerim gormuyordu. Eşimin sımsıkı sarılışını ve gozlerimi silmesini hatırlıyorum. Yıkılmıştım. Ne yapacağımı bilemez durumdaydım. Derken boyle hicbir şey yapmadan 6 ay gecmişti. Medicine hospital hastanesinde Pınar hn gittim. Genc tatlı guler yuzlu bir doktordu. Onunla başladık tedaviye. İlk ay klomen hapıyla başladık her şey yolunda ilerliyordu. 5 gun hap iciyordum yumurtalıklarım buyuyordu ve catlatma iğnesi vuruluyordu daha sonra kan tahlili yumurtam catlamış ve sonrası ilişki. Bu boyle 3 ay surdu aşama hep aynıydı ancak sonuc bir turlu değişmiyordu. 3.ayın sonunda dr benden hsg istedi. Rahim filmi. Cektirdim ve tuplerim temiz acık cıktı. Normalde tedavi sureci şu şekilde; 6 ay boyunca ilac tedavisi, 2 yada uc kez aşılama ve daha sonrasında tup bebek. Butun tedavi bundan ibaretti. 1. Tedavim işe yaramadı. 6 ay boyunca ilac tedavisi gordum sonuc negatif. Calışıyordum bir yandan izin alıp koşturuyordum. Daha sonra Medipol Mega Hastanesinde Gunseli Hn duydum. Ona gittim. Yaşımın 23 olması avantajdı. Fakat ben sabırsızdım nerden baksanız 1 yıl gecmişti. Olmuyordu bir turlu. Gunseli hanımda ilk aşılamamı oldum. Yani tedavinin ikinci aşamasına gecmiştim. 2017 Eylul ayında ilk aşılama yapıldı. Cok heyecanlıydık. Hamile kalabilirdim. Ve 15 gun sonra yine olmamıştı bu seferde yıkılmıştım. Umidim sevincim her şeyim tukeniyordu. Doktor 1 ay bekleyelim 2. Aşılama icin demişti. Ama ben artık yorulmuş ve hicbir şey istemiyordum. Aralık ayı geldi hastaneyi aradığımda dr ayrıldığını duydum. Cok uzulmuştum. Sevmiştim Gunseli hanımı. Tedaviyi bırakıyorum artık rabbim ne zaman nasip ederse o zaman verir demiştim.Aralık ayı izne cıkmıştık. 1 hafta boyunca butun Anadoluyu gezmiştik. İyi de gelmişti. İzin donuşu Tuğbam yiyenimle telefonda konuşurken artık dayanamıyorum yeter demiştim. 1,5 sene olmuştu tedaviye başlayalı. Kızmıştı bana bırakma 2. Aşılamanı da ol demişti. Ve o an icimden bir şey kopmuştu. Telefonu kapatır kapatmaz hastaneyi aradım. Dr asistanıyla goruştum. Ayşe hanımın asistanı. Adettim ve 2. Gunuydu. Normalde tedaviye adet olmadan gidiliyordu gecikmiştim ancak yine de gelin Ayşe hanım bir gorsun demişti. Ayşe hanımı tanımıyordum gittim cok sıcak kanlı bir dr du. Hemen tedaviye başladık. Aşılama icin gun verildi. 2. Aşılama yapıldı rahattım bir şey hissetmiyordum. Annem ablamda gelmişti. Ben hastaneye onlardan once gitmiştim annemi aradım sabah kacta geleceksiniz alacaklar birazdan beni iceriye diye meğersem annem sabaha kadar uyumayıp bana dua etmiş ve ben aradığımda yeni uykuya dalmış. Ruyasında beni goruyormuş. Hamile kalıyormuşum. Nese ben iceri girerken gelmemişlerdi henuz. Aşılama yapıldı beni odaya almadılar ameliyathanenin yan tarafında beklettiler yarım saat. Daha sonra ustumu giydim cıktım oradan bir baktım ablam annem eşim ve teyzesi hepsi beni bekliyorlar. Hepsi bana bir garip bakıyorlar. Allah yukarda ben bir şey hissetmiyordum. Aşılama yapıldıktan sonra 14 gun gecti. İşteydim cumartesi gunuydu. Lavaboya gittim. Ufak bir lekelenme oldu. Dedim bu sefer de olmadı. İşten izin aldım sığamadım hicbir yere. Cok uzgundum. Attım kendimi dışarıya eşime soyledim hatta biraz fazla uzdum onu sanırım. Butun uzuntumun acısını ondan cıkarmıştım. Biraz alışveriş yaptım yurudum dolandım. Hissediyordum oldum bu ayda olmadı diye ağlıyordum sokaklarda. Daha sonra eve geldim. Eşimin gelmesine yarım saat vardı. Lavaboya gittim. Hicbir şey yok. Şaşırmıştım. Cunku fazla yurumuş ve yorulmuştum. Daha sonra eşimi aradım gelirken bana test alır mısın diye. Geldi testi yaptım yere koydum ellerimi yıkadım yere eğildim izliyordum o an eşim kapıyı actı oda izlemeye başladı. O an 2.cizgi belirmeye başladı. İlk defa 1,5 senedir o kadar test yapıyorum hic yanılmamıştı testler. Cizgi cok hafifti. Belliydi ama. Eşimle goz goze geldik ve o an ağlamaya başladık bu gercek mi diye. Rabbim oyle bir şey nasip etmişti ki bize. Hıckıra hıckıra ağlıyorduk ikimizde. Yazarken bile o ana gittim ve heyecanlandım. Hamileydim. Hamileyeee. İnanamıyordum. 2018 ocak ayında hamile olduğumu oğrenmiştim. Ve şuan 21.05.2018 5 aylık hamileyim. Rabbimden en buyuk duamdır. Kimseyi kucuk bir bedenle sınamasın inşallah. Bir kadının başına gelebilecek en zor şey. Rabbime binlerce şukurler olsun ki ne benim ailem ne eşimin ailesi beni bunalttı. Hep destek oldular cok şukur. Hep yanımda oldular. O yuzden cok şanslıydım. Şu mubarek gunlerde isteyen herkese nasip etsin inşallah. Duam sizlerle.
Asla Vazgecmeyin !
Doğuma Hazırlık0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Doğuma Hazırlık
- Asla Vazgecmeyin !