Yeni bir kulaklık satın almak istediğinizde etrafınıza cok da doyurucu inceleme icerikleri cıkmaz. Bir urune binlerce TL vermeden once normal olarak alacağınız kulaklığın ozelliklerini yakından tanımak istiyorsunuz. Bizler de sizlere bu noktada kulaklık gibi urunlerin incelemelerini aktarmaya calışıyoruz. Bugun ise Sony'nin tasarımıyla cok beğenilen kulaklık serisi, INZONE'u inceleyeceğiz.
Oyuncular icin uretilen Sony INZONE ailesi, hem PC hem de PlayStation gibi konsollara ozel olarak uretildi. 360 mekansal ses teknolojisine sahip olan kulaklıklar, ozellikle FPS oyunları soz konusu olduğunda oyuncuları memnun edecek duzeyde. Cihazlarda kullanılan kaliteli malzemeler daha urunu ilk elinize aldığınızda hissediliyor. Bugun sizlere INZONE H3, H7 ve H9 kulaklıklarını inceleyeceğiz.
Bu uc kulaklık yaklaşık 1 aydır elimde ve bu surecte ucunu de kullanma şansı yakaladım. Ayrıca arkadaşlarıma bu kulaklığı vererek ceşitli oyunlarda birlikte oynayıp nasıl bir performans sergilediğini, mikrofonunun nasıl calıştığını da test etmiş oldum. Hadi gelin şimdi bu 3 kulaklığı yakından tanıyalım.
Sony INZONE serisi kulaklıkların teknik ozellikleri neler? Elimizde aynı aileye ait 3 kulaklık var. Bu kulaklıklardan iki tanesi kablosuzken bir tanesi kablolu seceneğiyle geliyor. Şimdi bu kulaklıkların teknik ozelliklerine yakından bakacağız.
Sony INZONE H3 teknik ozellikleri Sony INZONE serisinin kablolu kulaklığı H3; 40 mm, dome tipi suruculerle geliyor. 3,5 mm jak girişiyle 1,2 m kablo uzunluğuna sahip kulaklığın 92 dB/mW hassaslığı var. 10 Hz - 20.000 Hz (Jeita) frekans tepkisine sahip kulaklığın empadansı ise 35 ohm.
Sony INZONE H7 teknik ozellikleri Sony INZONE serisinin kablosuz kulaklığı H7; H3 gibi 40 mm, dome tipi suruculere sahip. Cift yonlu ortam ses moduna sahip H7'nin 5 Hz - 20.000 Hz (Jeita) frekans tepkisi bulunuyor. Kulaklıkta bulunan dahili şarj edilebilir lityum iyon pil cok uzun sure şarj etmeden kullanım imkanı tanıyor. Bluetooth 5.0 ile PC, telefon gibi pek cok cihaza sorunsuzca INZONE H7'yi takabileceğiniz belirtelim. Ayrıca hem PC hem de PS5'de kullanabilmeniz icin yanında bir dongle da geliyor.
Sony INZONE H9 teknik ozellikleri Sony INZONE serisinin premium kulaklığı H9 da ailesindeki diğer uyeler gibi 40 mm, dome tipi suruculerle geliyor. 5 hz - 20.000 Hz (Jeita) frekans tepkisine sahip kulaklıkta cift yonlu ortam sesi modu bulunuyor. Lityum iyon pile sahip kulaklığın H7'den ayrıldığı en onemli nokta aktif gurultu onleme ozelliğine sahip olması olarak gosterilebilir. Bluetooth 5.0 ile PC, telefon gibi pek cok cihaza sorunsuzca INZONE H9'u takabilirsiniz. Ayrıca hem PC hem de PS5'de kullanabilmeniz icin yanında bir dongle da geliyor.
Sony INZONE serisi kulaklıkların ses kalitesi nasıl? Sony INZONE serisi kulaklıklar kulağınıza taktığınız anda premium kulaklık hissini size veriyor. 3 kulaklık icin de bu durumun aynı olduğunu soyleyebiliriz. Kablolu olan INZONE H3'un diğerlerine gore daha kucuk bir kulaklık olduğunu soyleyebiliriz. Bununla birlikte ses seviyesinin de H7 ve H9'a kıyasla bir miktar daha duşuk kaldığını gordum. Bunun haricinde 3 kulaklık da ses kalitesi konusunda sizi memnun bırakacaktır. Ozellikle oyun oynarken 360 Mekansal Ses teknolojisi kullanan INZONE serisi sizi rakibiniz karşısında 1 adım one cıkarıyor.
360 Mekansal Ses teknolojisi; cok kanallı ses sinyallerinden konumsal ses uretebiliyor. Bu da karşınızdaki rakibin hangi duvarın arkasında olduğunu anlamanıza yardımcı oluyor. Sesi; onde, arkada, solda veya sağda hissetmenizi sağlayan bu teknoloji, duşmanınızın yerini kesin olarak belirlemenize olanak tanıyor. 3 kulaklığın da guclu bas frekansları bulunuyor. Bu baslar baskın olmak yerine diğer seslerle uyum halinde calışıyor. Bu da oyun oynarken etrafınızdaki eylemleri daha iyi duymanıza olanak tanıyor. Elbette oyun oynamak dışında muziğe ara verip muzik dinlemek istediğinizde de guclu suruculer kendinden beklenildiği gibi kaliteli bir muzik deneyimi yaşamanızı sağlıyor.
Burada ayırdığımız nokta ise INZONE H9'da olacaktır. İki adımlı aktif gurultu onleme sistemi bulunan H9'un ayrıca cevrenizden haberdar olmanızı sağlayacak ortam sesi modu bulunuyor. Aktif gurultu onleme modlarında yaptığım incelemelerde kulaklığın klima, trafik, kalabalık ortamda konuşma gibi pek cok uğultu sesini buyuk olcude kestiğini gordum. Ortam sesi modu ise arabanın korna calmasından annenizin size seslenmesine kadar pek cok sesi rahatlıkla duymanızı sağlıyor.
Sony INZONE serisi kulaklıklar sesli goruşmelerde ne vadediyor? Sony INZONE serisinin bir oyuncu kulaklığı olduğunu duşunursek mikrofon performansı da cok onemli bir unsur. Cunku kendi başımıza oyun oynamak cok sıkıcı. Bu sebeple Discord aracılığıyla arkadaşlarımızla birlikte oyun oynuyoruz. Sony INZONE serisi 3 kulaklık da Discord onaylı olarak karşımıza cıkıyor. Arkadaşlarınızla rahatca sohbet edebileceğiniz yuksek kaliteli boom mikrofon bulunduran H3, H7 ve H9, cift yonlu mikrofon ile en coşkulu anlarda bile sesinizi sorunsuzca alabiliyor.
Cubuk bicimli bir mikrofona sahip INZONE serisinde mikrofonunuzu yukarı kaldırarak sessize alabilir, indirdiğinizde de konuşmaya devam edebilirsiniz. Esnek yapısıyla ağzınıza yakın olacak şekilde konumlandırabileceğiniz mikrofon, sadece sizin sesinizi alıyor. Bu da yanınızda başka arkadaşlarınız varsa ya da gurultu varsa onu karşı tarafa iletmediği anlamına geliyor.
Yaptığım incelemelerde 3 kulaklığın da mikrofon konusunda beni fazlasıyla memnun ettiğini gordum.
Sony INZONE serisi kulaklıklar tasarım ve malzeme kalitesinde bize neler sunuyor? Sony INZONE'un başarılı olduğu yerlerden birisi de tasarımı ve malzeme kalitesi. Oncelikle kulaklıkların tasarımlarından bahsedelim. Ucunun de aynı tasarımla geldiğini goruyoruz. Mat bir beyaz renkle gelen kulaklığın kulak yastıkları da fazlasıyla rahat. INZONE H3 ve H7'de puruzsuz naylon kulak yastıkları kullanan Sony, H9'da ise yumuşak oturan deri tercih etmiş. H3 ve H7'nin de fazlasıyla konforlu olduğunu soyleyebiliriz, ancak ozellikle H9'un kulak yastıkları uzun kullanımlarda bile konforunu hissettiriyor. Buradaki tek eksi yon, derinin ozellikle sıcak gunlerde bir miktar terleme yapması.
Kulaklıkların tasarım detaylarına baktığımızda uzun kullanımlarda ağırlığı dağıtmak icin uretilmiş siyah ve yumuşak bir kafa yastığını goruyoruz. Son derece yumuşak ve kaliteli duran bu kafa yastığına ek olarak kulaklık kısmının 90 derece donebiliyor olması da konforu arttıran diğer detaylar arasında gosterilebilir.
Sony INZONE H7 ve H9'un pil omru nasıl? Sony hem INZONE H7 ile hem de H9 ile batarya konusunda kullanıcıları memnun edecek gibi gorunuyor. INZONE H7'nin kesintisiz 40 saat batarya omru varken INZONE H9'da bu oranın gurultu engelleme kapalı şekilde 32 saat olduğunu goruyoruz. Her iki kulaklığa da baktığımızda pil omrunun son derece yeterli olduğunu goruyoruz.
Sony INZONE serisinin fiyatları ne? Kulaklıklar satın alınır mı? Geldik en onemli konuya. Bu kulaklıklar parasını hak ediyor mu? 3 kulaklığı da uzun bir suredir kullanıyorum. Paradan bağımsız olarak soyleyebilirim ki hepsi son derece başarılı kulaklık. INZONE H3'un kablolu yapısının dışında kucuk boyuta sahip olması, daha kucuk boyutlu kulaklıkları sevenlerin tercihi olabilir. Ben ise daha cok INZONE H7 ve H9'u beğendim. Muzik dinlerken fazlasıyla yeterli olan performansının dışında asıl uzmanlık alanı olan oyunlarda 3 kulaklık da cok iyi iş cıkarıyor.
Konu geldi fiyata. Sony INZONE serisinin kablolu modeli H3, 1.999 TL fiyat etiketine sahip. Ailenin diğer uyelerine gore cok daha uygun fiyatlı olan H3, diğer kulaklıkların fiyatı goz onune alındığında tam bir fiyat - performans urunu olarak karşımıza cıkıyor. Serinin ortanca modeli olan kablosuz INZONE H7 5.599 TL'lik fiyat etiketine sahip. Aktif gurultu onleme olmaması dışında her şeyiyle premium hissettiren H7, 40 saatlik batarya omruyle farkını ortaya koyuyor. INZONE serisinin aktif gurultu onleme teknolojisine sahip modeli olan H9 ise 6.399 TL'den satılıyor. Uzun kullanımlarda dahi rahat kullanım koşullarıyla ve aktif gurultu onleme gibi ozellikleriyle H9'un 3 kulaklık arasında benim de favori kulaklığım olduğunu rahatlıkla soyleyebilirim.

Peki kulaklıklar parasını hak ediyor mu? Bir kulaklık icin odenen bu paranın cok fazla olduğunu biliyoruz, ancak bunları aslında rakipleriyle kıyaslamalıyız. Bu kulaklığın rakipleri de bu fiyat etiketlerine yakınlar. Yani bu seviyede bir kulaklık satın almak istiyorsanız ve bunun kablosuz olmasını istiyorsanız maalesef 5000 TL'lerin uzerine cıkmak gerekebilir. Yaptığım incelemelere gore kulaklığın fiyatının rakiplerine gore normal olduğunu goruyorum. Kulaklıkları performans olarak incelediğimizde ise sizi yer yer buyuleyecek işler başardığını belirtebilirim. Eğer Sony INZONE H3'u daha yakından incelemek istiyorsanız buradan, INZONE H7'yi yakından incelemek istiyorsanız buradan, INZONE H9'u daha yakından incelemek istiyorsanız da buradan resmi sayfalarına ulaşabilirsiniz.