Merhaba arkadaşlar. 39+4 haftalık hamileyim. İlk bebeğim olacak inşallah. Nst de sancım hic cıkmıyor. Bugun doktorum catı muayenesi yaptı ilk kez. Muayene sırasında kendimi cok kastım. Canım cok yandı. Bir kemiğimin cıkıntılı olduğunu normal doğumda bebeğin buraya takılabileceğini ve bende kendimi bugunku muayenedeki gibi doğumda da kasarsam bebeğin sıkışıp nefessiz kalabileceğini soyledi. Ama normal doğum yapamazsın demiyorum senin durumunda olup normal yapan da var ama dediğim gibi bebeğin takılıp sıkışabilir dedi. Sezeryan istiyorsan vakit kaybetmeden yapalım dedi. Moralim o kadar bozuldu ki. Muayene sırasında bile o kadar kasıldım ki anlatamam. Normal doğumdan da korkuyorum ama sezeryanın dikişinin cok can yaktığını soyluyorlar. Normal doğum normalde bebeğim icin de en sağlıklısı ama bebeğimin sıkışma riskini goze almak da doğru gelmiyor. Ama doktor bu şekilde olup normal doğum yapanların da olduğunu soyluyor. Normali deneyip son anda sezeryana alınırsam da cok zor olacak. Siz benim yerimde olsanız sezeryan mı olurdunuz yoksa riskleri goze alıp normal doğumu mu denerdiniz? Bu arada normal doğum yaparsam epidural normal yapmayı duşunuyorum. Teşekkur ederim. Konum lutfen bir sure taşınmasın fikirlere ihtiyacım var.