Kek mutfaklarımızda sıklıkla yaptığımız ,misafir sofralarımızın demirbaşıdır.Hele de bu konuda pratikleşenler icin can kurtarıcıdır melekler

Ben de cok sık kek yaparım ve hic şaşmaz

Farkettim ki,kek tarifleri icinde en zorlanılanı uzumlu kek.Ortak şikayetse uzumlerin dibe cokmesi,homojen bir şekilde yayılmaması.
Ben de kalktım, sizlere bir uzumlu kek yaptım,şimdi puf noktasıyla beraber sizlere nasıl yaptığımı anlatacağım

Malzemelerimiz;
3 yumurta
2 bardak tozşeker
1 bardak sut (ya da yoğurt hangisi varsa)
1 bardaktan 2 parmak eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
3 bardak un
Kuru uzum

Keki yapmaya başlamadan 1 saat evvel kuru uzumleri sıcak suya koyun.1 saat beklesin.Daha sonra suyunu suzup ezmemeye dikkat ederek kağıt havlu arasında hafifce kurutun.Ustune un dokup,her yerinin una bulanmasını sağlayın.Fazla ununu kevgirle eleyin bir kenara alın.
Yumurtaları kırıp şekerle birlikte iyice cırpın.Sutu ve yağı ekleyin karıştırın.Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya devam edin.Kabartma tozunu da ekledikten sonra uzumleri katıp kaşıkla yavaşca karıştırıp hemen bolca yağlanmış kalıba dokun.
Soğuk fırına atıp 180 derecede kurdan testiyle deneyerek pişirin.Ben ortalama 50 dkda pişiriyorum.Bu sure herkesin fırınına gore değişiklik gosterebilir.
Cıkardığınız keki ıslak bir bezin ustune koyup soğutun.Kenarlardan hafifce vurarak kalıptan cıkarın.Guzel bir cay demleyip,afiyetle yiyin