ONEMLİ:
Herkese merhabalar. Evde doğum olarak planladığım doğumumu, doğuma son 2-3 hafta kala hastanede yapmaya karar vererek değiştirirdim. İşinin ehli bir ebeyle anlamıştım lakin, eşimle istişare ettik ve en ufak bir olumsuz durumda mudahale şansının az ya da yetersiz olması, ya da hastanede cok basitce halledilecek bir sorunun evde buyuk bir hale donuşmesi riski bizi evde doğum fikrinden uzaklaştırdı. Bunun yerine istediğim doğum şeklini sağlayabilecek en uygun hastanenin Ankara Şehir Hastanesi olduğuna kanaat getirdik, b planı olarakta takipli olduğum ozel hastane seceneğimiz vardı.
Gelelim doğum hikayeme:
39+3 haftalıkken sabah erken saatlerde kasılmalarıma guclu sayılabilecek ağrılar eşlik etmeye başladı. Ağrılar belimden ve bacaklarımdan giriyordu. Saat 15.00 a kadar evde pilates topunda ve duşta karşıladım kasılmalarımı. Ardından saat 16.00 gibi hastaneye gectik, acilen giriş yaptım. Muayene sonucu 4 cm acılmam vardı ve doğumum başlamıştı. Yatış verilip, doğum odasına cıkarıldım. Burada eşimle birlikte kasılmalarımı karşılamaya devam ettik ancak benim icin oldukca zorlayıcı oldu. Bu arada saat başı muayene edildim, suyum oradayken patlatıldı. Akşam 20.30 sularında acıklığım 8 cm olmuştu. Bu arada kanamam başlamıştı bir hemşire muayenelerden kaynaklı olduğunu, normal olduğunu soyledi ancak ben artık dayanılmaz ağrılar cekiyordum. Kasılma, bacak, bel ve kasık ağrısı bir arada, hic bir şekilde hafiflemiyor ve ara vermiyordu. Acıkcası normal doğum icin okuduğum, dinlediğim her şeyden farklı ve fazlaydı cektiğim ağrılar. Ve bi anormallik olduğunu hissediyordum.
Saat 20.50 civarı ıkınma hissim geldiği icin doktorlar ve ebeler kalabalık bir grup halinde geldiler. Nstye bağlandım hemen ve o an bir aksilik olduğu farkedildi. Biraz mudahale ettiler ancak bebek kalp atışlarında sorun vardı. Acilen sezaryene alındım. Saat 20.55 te sezaryen kararı alındı, 21.05 te oğlum doğdu. Plasenta dekolmanı sonucu strese girmiş bebeğim. (bu şekilde 8 cm acıklıktan sonra gelişmesi cok nadir bir durummuş ve sebebi bilinmiyor)
Genel anestezi ile bebeğim doğdu ve direk yoğun bakıma yatırıldı bense 4 gun hastanede yattım, crp yuksekliği ve kan kaybından dolayı. Bebeğim hipertermi tedavisi gordu 72 saat boyunca. Beyin mr cekildi ve onun sonucunu bekliyoruz. Ancak şuana kadar inşallah bir sorun cıkmamış, bebeğim aktif bir bebek ve ağızdan beslenmesi gayet iyi. En kısa zamanda birlikte evimize doneceğiz inşallah.
Bir de doktorumun dediği iyiki evde değildin, bebeğini kaybedebilirdin hatta bu tablo anne olumu, rahim kaybı gibi tablolara sebep olabiliyor. Ve bizde dedik ki iyiki evde değildik.
Yaşadığım bu tecrubeden oturu artık evde doğuma teşvik etmem mumkun değil. Normal doğum icin okuyun, oğrenin, cabalayın elbette ama doğum seceneklerinizi iyice duşunun.
Hamileliğim asla riskli değildi, hic kanama yaşamadım, gebelik boyunca aktiftim. Ancak son anda boyle bir tablo gelişti. Cok nadir bir durum yaşadığım evet, ama yaşadım işte. Eğer kararımızı değiştirmemiz olsaydık bu tabloyu daha farklı sonuclarla yaşayacaktık. Elhamdulillah Rabbimize bize bağışladı evladımızı.
Tum arkadaşlarıma hayırlı gebelikler ve sağlıklı guzel doğumlar diliyorum.
Selametle kalın.
Arkadaşlar merhaba, tum gebelerimize sağlıklı ve huzurlu gebelikler ve doğumlar diliyorum. Evlat isteyen ve bekleyen tum arkadaşlarıma da tez vakitte hayırlı haberler almalarını canı gonulden diliyorum.
Gebelik surecini fiziksel ve ruhen en sağlıklı bicimde gecirmeye calışıyoruz, cabalıyoruz ancak ben doğum kısmının da cok cok onemli olduğunu duşunuyorum. Doğumun olabildiğince mudahalesiz , anneye ve bebeğe zaman tanınarak, saygı duyularak olmasından, surecin doğal işleyişi icinde ilerlemesinden yanayım. Bunun icin araştırmalar yapıyorum, okumalar yapmaya başladım.
Evde doğum, doğal doğum, mudahalesiz doğum, Suda/suya doğum gibi ceşitleri hala oğrenme surecindeyim ve her şey yolunda giderse
inşallah doğum tercihim bunlardan yana olacak. Tabi şuan surecin cok başındayım ancak bu konularla ilgili gerekli bilgileri oğrenmek ve sindirmek cok onemli duşunuyorum.
Bu konularda tecrubesi olan arkadaşlar, ebeler, doulalar ve hatta doktorlar varsa sitede umarım bilgilerini bizimle paylaşırlar.
Ben bu konularla ilgili okuduğum ve okuyacağım kitapları guncelleyeceğim zaman zaman. Ayrıca doğuma hazırlık eğitimi, videoları gibi tecrubelerim olursa da paylaşacağım. Sizden de bu konularda destek bekliyorum.
Bazı sorularım var, lutfen sizler de sorularınız oldukca yazın. Cevaplayan arkadaşlarımızda lutfen detaylı ve doyurucu ve gercek bilgilerle ve mumkunse kendi bilgi ve tecrubelerini paylaşsınlar. (Eltim evde doğurdu, gorumcem suya doğurdu gibi cumleler bilgi ve tecrube icermiyor ama surece yakından tanıklık ettiyseniz tum bilgi ve tecrubeleri yazarsanız seviniriz).
Sorularım:
1) Doğuma hazırlık eğitimlerine ne zaman başlamalıyız, bu eğitimlerin nitelikli ve doyurucu olanlarına nereden, nasıl ulaşabiliriz?
2) Ebe, doula desteğine ne zaman başvurulmalı, bu konuda resmi bir prosedur var mıdır?
3) Hastaneye hangi sıklıklarla gidilmeli? (bunu genel soruyorum gebelik sureci ile ilgili)
4) Her ihtimale karşı herhangi bir hastaneyle anlaşılmalı mı?
5) İstediğimiz doğum şeklimizi doktorumuzla ne zaman konuşmalıyız ya da konuşmalı mıyız?
6) Her ozel hastanenin belirli bir ebe ekibi var mıdır, sureci hastaneyle birlikte yonetebilir miyiz?
Ben 3 tane kitap onerisi buldum bu konuyla ilgili size de yazayım isimlerini:
1)
Dr. Hakan Coker'le 100 Soruda Doğal Doğum2.)
HypnoBirthingYazar: Marie F. Mongan
Yayınevi: Gun Yayıncılık
3)
İna May Doğuma Hazırlık Rehberi (bu kitap pahalı 200 tl civarında, mumkunse pdf araştırın.)
NOT: LUTFEN NEGATİF TECRUBELERİ PAYLAŞMAYINIZ, ANCAK RİSKLERDEN BAHSEDEBİLİRSİNİZ!
İhtiyac olabilecek linkler:
1) İstanbul Doğum Akademisi
2)
Duzenleme 1: Konya ’dan bir ebeye danıştım, bana 32-34. Haftalara kadar doktora devam etmemi , bu surecte de ustteki 3 kitabı okumamı onerdi
Başka bir hanımdan da (bu işlerle ilgilenen) fiyat bilgisi aldım. Turkiye geneli 2000-4000 TL arasında değişiyormuş ucretler. Ebeye gore fiyat biraz artıp, azalabilirmişte.
Evde Doğum, Suda/Suya Doğum İsteyenler/Deneyimi Olanlar
Doğuma Hazırlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Doğuma Hazırlık
- Evde Doğum, Suda/Suya Doğum İsteyenler/Deneyimi Olanlar