Belki bilgisi ya da tecrubesi olan vardır diye danışmak istiyorum;
Sigortanın ozel hastaneler icin belirlediği bir fiyat listesi varmış. Ozel hastaneler sigortanın odediği tutarın en fazla %200u kadar ucret talep edebiliyor.
Sigortanın kendi sitesine girdiğinizde "ek ucret hesaplama" diye bir bolum var. Buradan gitmek istediğiniz hastahaneyi, bolumu ve işlemi seciyorsunuz. Size, talep edilebilecek maksimum ucreti gosteriyor.
Mesela benim gitmek istediğim hastahanenin, kadın doğum bolumu icin muayene ucreti olarak cıkan max ucret 112,32₺. Ancak hastahaneden bilgi aldığınızda 450₺ ucret cıkarıyor.
Doğum ucretini uygulamada bulamadım ancak genel olarak 1300den 3000e kadar bir ucret cıkıyormuş yani oyle 8binler 10binler falan değil. Hastahanede doğum yaptığınızda bu ucreti oderseniz detaylı fatura ile sigortaya başvuruyormuşsunuz ve odediğiniz ek ucreti size iade ediyorlarmış.
Buraya kadar her şey tamam
Sormak istediğim kısım, hastanede ek ucret odemeden once bu hakkınızı bildiğinizi belirtirseniz en başından sigortanın belirlediği ucreti odeyerek işlem yaptıran oldu mu? Geri odeme alanlar sadece doğum parasını mı alabiliyorsunuz yoksa muayene icin alınan ek ucret de iade ediliyor mu?