Merhaba hanımlar. Sizlere danışmam gereken bir konu var. İlk doğumum yaklaşık 4 yıl once zorunlu/acil sezaryenle oldu. Toparlanma surecim diğer sezaryenlılara gore hızlıydı bende gayretliydim. Şimdi 16 haftalık hamileyim ve bir bebek bekliyorum. Ve nasip olursa normal doğum yapmak istiyorum.

Eşim bana ozel sigorta yapmıştı senelerdir de her sene yeniletir. Aslında zorunlu hallerde pek doktora gitmem ama sigortam doğuma dair butun masrafları karşılıyor o konuda baya avantajlıyım.

Şuan takipte olduğum doktorum kendine ozel muayene actı. Ssvd yi (sezaryen sonrası normal doğum) destekliyordu. Ama doğumda daha rahat olmak hem sigortamdan yararlanmak icin hastaneden bi doktor bulmam gerekiyordu. Hastanenin butun doktorları riske girmek istemediler.

Sigortamla anlaşması olmayan bir hastanede savd destekcisi bir doktor buldum onunla goruşeceğim ama onda da sigortamın hicbir hukmu kalmayıp herşeyi sgk lı gibi cepten odeyeceğim ama en azından hastane takipli olacağım.

Yani ozetle sezaryeni kabul etsem hicbir ucret odemeyeceğim ama normal doğuma zorlasam da normal olacağının bir garantisi de yok sonuc yine sezaryene donebilir. Ama bende planlı sezaryeni istemiyorum. Doktorların kabul edeceğini bilsem sancılarım başladığında sezaryen olmayı kabul ederim bari bebeğim gelmek istediği zamanda gelsin.

Maddi acıdan cok acılamayacağım bir surecteyim şu ara. Eşim bana bırakıyor tercihi. Cevremdeki herkes de riske girme rahimde yırtılma da olabilir veya başka sorunlar bence hic kalkışma diyor. Cok duşunuyorum ama vakit ilerliyor. Bazen normal doğumdan korktuğumu hissediyorum ama daha kolay toparlanmak istiyorum. Doktora veya doğum şekline karar vermem lazım.

Cok uzun oldu ama fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Siz olsanız napardınız?