Memleketimizin ilk rap grubu olma ozelliğini taşıyan Rapor2'nin uzun zamandır sesi soluğu cıkmıyordu."Tam Zamanı" ile sessizliklerini bozdular ve de Hayko ile yaptıkları duetle rap'e bakış acısını değiştirmeye kararlılar! "Al Bunu Ye" ise sokaktaki tehlikeleri vurgulamak icin yapılmış.

Albumde Hayko cepkin, Kara Ofke gibi tanıdık isimler var. Onlarla nasıl bir araya geldiniz ?

Yeni albumumuzu cıkartmak icin şirketlerle goruşmeler yapıyorduk.Ozzy de calıştığı radyoda Hayko'yu ağırlamış; roportaj yapıp tanışmıştı. Hayko kendi plak firmasıyla album goruşmesine gideceğimizi duyduğunda "Ben de sizinle geleyim beraber dinletiriz" demişti. O sırada aklımızda bir rock sanatcısıyla duet yapma fikri doğdu. Halık Levent ile "Alışamadım" şarkısını beraber yorumlamıştık zaten. İşte bu yuzden hem kendi isteğimiz hem de dinleyicilerimizin beklentileri uzerine Hayko'ya teklif goturduk.O da kabul etti ve "Korebe" isimli bomba gibi bir parca cıktı ortaya.

Rapor2 90'ların sonunda bir fırtına gibi eski. Ama sonrasında cok uzun bir sure album cıkartmadı. Bunun nedeni neydi?

Bunun aslında tam bir nedeni yok. Hayat şartları, evlilikler, cocuklar,iş hayatı, askerlikler,hastalıklar... Her şey arka arkaya geldi ve bu arayı verdi, istemeden de olsa..Ama ceşitli projelerde hep yer aldık ve muzik yapmaya devma ettik, konserler verdik.

Turkce rap'te ilklerin grubusunuz. Ama yeni jenerasyon sizi fazla tanımıyor..

Şimdiki jenerasyon bizi de cok şaşırtıyor. "Eminem", "50 Cent" albumu alıp diyor ki: "Ben rap'ciyim". Ama bu tarzı oluşturan ve var eden grupların isimlerini bile duymamışlar. O yuzden Rapor 2'yi bilmemeleri bizi cok şaşırtmıyor. 10 yıl ara vermenin kacınılmaz bir sonu: Unutulmaz. Biz bunlara takılmıyoruz. Bir araya geldik hissettik,coştuk, eğlendik, calıştık ve "tam zamanında" album yaptık ve yeni arkadaşların alışık olmadığı, bildiklerinden farklı olan old school rap'i icra ettik. (etki mektep'lilere verilen ad ve tarz).

Ceza gectiğimiz gunlerde MTV muzik odullerinde Turkiye adına odul aldı. Ceza'nın başarısı hakkında neler soylemek istersiniz ?

Yıllar once bir roportajımızda "Dunyaya ne pop ne de arabeskle Turkce Rap ile acılacağız" diye kehanette bulunmuştuk. İşte bu başarı bunun ilk adımları. Bu kardeşimizi amator olarak muzik yaptığı gunlerden beri tanırız. Konserlerimizde yanımıza gelip cok iyisiniz ben de sizin gibi album yapacağım derdi. Calıştı, azmetti ve Turkce rap bayrağını şu an en onde goturen adam oldu. Ve cok daha buyuk başarılara imza atacaktır.

Online: www.rapor2.com