Beşiktaş'ın transfer gundemine gelen Turk asıllı oyuncu Elayis Tavşan, Beşiktaş ve Hollanda Milli Takımı ile ilgili acıklamalarda bulundu.
Hollanda basınına konuşan Elayis Tavşan Beşiktaş'tan transfer teklifi aldığını acıkladı.
Tavşan, Turkiye'ye neden gelmediğine ilişkin soruya şu cevabı verdi;
"Burada her macta oynuyorum.
Beşiktaş'ta her macta oynayıp oynamayacağınızı bilemezsiniz.
Bu yuzden kulubumde kalmayı tercih ettim"
Hedefinin dev Avrupa kulupleri ve Hollanda Milli Takımı olduğunu da saklamayan Tavşan;
"Hedefim, ulaşılabilecek en ust seviyeye cıkmak, henuz oralarda değilim.
Manchester City gibi veya diğer ust duzey takımlarda oynamayı elbette cok isterim.
Aynı şekilde Hollanda Milli Takımı'na yukselme başarısını gostermek istiyorum" acıklamasını yaptı.
Hocası Rogier Meijer'den onemli tavsiyeler aldığını ve kariyerine şekil vermeye calıştığını belirten genc oyuncu;
"Antrenorum bana her hafta daha iyi performans sergilemem konusunda motive ediyor.
Rakip kim olursa olsun benim bir sonraki macta daha iyi performans sergilemem duşuncesine katılıyorum. Henuz yapcaklarım bitmedi" sozlerini kullandı.
21 yaşındaki Elayis Tavşan her iki kanadın yanı sıra forvet pozisyonunda da gorev yapıyor.
Bu sezon 5 macta 1 gol kaydeden Tavşan, U16'dan bu yana Hollanda'nın tum genc yaş kategorilerinde Milli formayı giydi. Elayis Tavşan henuz A Milli Takım tercihini yapmadı.