Bu konu; kurufasulye pastası tarifi ile ilgili bilgiler vermektedir.

Sevgili melekler, lokantalardan alınma meşhur bir laftır, ''Cek bir kurufasulye pastası ! '' soylemi. Esnaf lokantalarında rastlanan bu seslenişi siz hic ''Cek bir kurufasulye pastası ! '' şeklinde duydunuz mu ? Eğer lokantalar pasta satmaya başlarlarsa emin olun bu lafı da duyabilirsiniz artık. Cunku kurufasulye artık pastanın icine de girdi. Kulağa garip geliyor ama daha once kendi ellerimle yapıp forumumuzdan sizlerle paylaştığım pirincli pasta tarifi de ilk duyduğumda bana garip gelmişti. Ancak yapıp, deneyip te tadına bayılınca artık kurufasulye pastasına da hayretle bakmıyorum doğrusu. Lafı fazla uzatmayalım ve en kısa zamanda denemek istediğimi kurufasulye pastası tarifine gecelim diyorum...

Kuru Fasulye Pastası Malzmeleri:
2 cay fincanı haşlanmış kuru fasulye
4 tane yumurta
1,5 cay fincanı tozşeker
3 yemek kaşığı pirinc unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kase ceviz
Sosu icin:
1 su bardağı sut
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı mısır nişatası
Uzeri icin:
1 paket toz şanti
1 cay bardağı sut

Kuru Fasulye Pastası Yapılışı: Karıştırma kabına yumurtaları kıralım, şekeri ilave edip cırpıcı ile karıştıralım, uzerine fasulye puresi, pirinc unu, ceviz, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Cembere (yuvarlak) boşaltalım 170 derecelik ısıda pişirelim.
Bu arada sosu hazırlayalım bunun icin, tavaya sutu alalım. Uzerine kakao, şeker, nişasta ilave ederek bir sos elde edelim (benmari usulu). Pişen kekin uzerine hazırladığımız sosu dokelim her ikiside ılık olmalı. Bir sure dinlendirelim.
Krem şantiyi hazırlayıp, uzerini susleyelim.