Gectiğimiz gunlerde iOS 16 isimli yeni işletim sistemini iPhone sahiplerine ulaştıran ABD merkezli teknoloji devi Apple, bu işletim sistemi uzerindeki calışmalarını surduruyor. Bu bağlamda; iOS 16.1'in beta surumunu yayınlayan şirket, işletim sisteminin yeni ozelliklerinden bir tanesini de gun yuzune cıkartmış oldu.
iOS 16, centikli ekrana sahip iPhone kullanıcıları icin devrim(!) niteliğinde bir yenilik getirdi. iPhone 14 kullanıcıları, ekranda pil yuzdesini goruntuleyebileceklerdi. iOS 16.1'in beta surumu, bu pil yuzdesi ozelliğinin kapsamının genişleyeceğini gozler onune serdi. Beta surumde yer alan bilgiler, artık bazı centikli modellerin de pil yuzdesini gostereceğini ortaya cıkartmış durumda.
Pil yuzdesi, iPhone XR'a bile geldi!
Apple, bundan yıllar once centikli ekran tasarımına geciş yapmış, bu da bazı kısıtlamalara yol acmıştı. Orneğin duz bir ekrana sahip olan iPhone 8, en başından beri pil yuzdesini gosteriyordu. Ancak iPhone XR gibi eski bir modelden tutun da iPhone 13 mini gibi yeni modellere kadar iPhone'lar, pil yuzdesini gostermiyordu. iOS 16.1 ile birlikte iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini ve iPhone 13 mini, pil yuzdesini gostermeye başlayacak.
iPhone'larda pil yuzdesi nasıl aktifleştirilir? Adım #1: Telefonunuzun "Ayarlar" bolumune girin. Adım #2: "Batarya" seceneğine dokunun. Adım #3: "Pil Yuzdesi" seceneğini aktif edin. Eğer siz de iOS 16'yı telefonunuza kurduysanız ve Apple'ın sunduğu bu ozelliği destekleyen modellerden bir tanesine sahipseniz, yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra pil yuzdesini ekranda gormeye başlayabilirsiniz. Az once saydığımız modellerden bir tanesini kullanıyorsanız ve pil yuzdesini illaki kullanmak istiyorsanız, iOS 16.1 beta surumunu kullanmanız gerektiğini de belirtelim.