Merhaba hanımlar; Allah ’a şukurler olsun ki uzun uğraşlar sonucu gebe olduğumu oğrendim. Bu postu herkese umut olsun diye actım. Saatlerce buradaki hikayeleri okurdum ve hamilelik bana oldukca uzak gelirdi. Rabbim testte 1 uzerinde bir değer gorur muyum derdim, Allah ’a şukurler olsun ki nasip eyledi.
Ben 1.70 boyumda ve 48 kiloyum, cok zayıf olmama rağmen polikistik overim. Liseden beri adet duzensizliğim vardı. Evlenene kadar Doğum kontrol hapı kullandım. Doktor bana “hayatımda gorduğum en direncli pco olabilirsin” dedi. Evlendiğimden beri uğraşıyoruz. 2,5 yıllık evliyim. Sayısız klomen femara gonalf iğne ile denememiz oldu, eski actığım konularda da gorebilirsiniz. Kimisinde hic buyumedi yumurtalarım kimisinde cok buyudu OHSS bile oldum. Artık yorulmuştum. Devlet hastanesinde tup bebek yaptırmak icin gittim. Allah razı olsun doktorumdan sana gerek yok gel bir kere de biz aşılama yapalım dedi. Zaten gonalf e alışkındım, oncesinde 4 kez ilac catlatma iğnesi ile aşılama olmadan denemişti doktor ama olmamıştı. Yeni doktor yeni umut dedim tamam dedim. 1. Aşılamada 2 yumurtam buyudu eşimin 360 milyon cıkan sperm sayısı aşılamada streslendi 80 milyon cıktı ve ileri hareketi 5 cıktı.. yıkandıktan sonra da 60 milyona duştu. Neyse aşılama yapıldı herşey guzeldi ama negatif oldu. Bu arada aşılamadan once rahim filmi cekildim ve uterus arkuat var dedi ceken doktor histereskopi yapalım dedi. Aşılama yaptırdığım doktor onemsiz olduğunu ve engel olmadığını soyledi tedaviye devam ettik. Sonrasında hsg cekerken zedelemişler rahim ağzımda yara oluşmuş ağrılar kanamalar.. doktor yapacak bir şey Yok onceliklimiz gebelik dedi. Adetle gel 2. Aşılamayı yapalım dedi. Artık o kadar alışmıştım ki tamam dedim ama insan onlarca negatif gordukten sonra artık hayatımın bir klasiği olmuştu doktor kontrolu, artık sıradandı. 2. Aşılamaya gittiğimizde yine 2 yumurta oluşmuştu, eşime takviye Cakşır suyu ve emodex icirdim. Ben neleeer neler yedim ictim yazsam roman olur. Evim aktar gibi. Neyse sperm verdi. 60 milyon yine ve yıkamadan sonra 20 milyon kalmıştı bu sefer ve ileri hareket de kotu. Doktor masalım kısmet onemli olan 1 sperm dedi. Ben bunu da gorunce hic umitlenmedim.
BELİRTİLER
ilk 8 gune kadar hiiiic bir belirti olmadı kızlar yani hic. Artık tup bebek fiyatı araştırıyordum o kadar hic belirti. 9. Gun sağ yumurtalığım ağrıdı ama sadece yumurtalığım ve hatta burada da sordu hep ve aynı kist ağrısı gibiydi. Sanki catlayamamış da kist oluşmuş gibi. Gun boyu ağrıdı. Kesinlikle adet ağrısı yaşamadım. 10. Gun uyurken gece 4 gibi uyandırdı ve yine sağ tarafta sancı. Adet ağrısı ya da batma değil( hep merak ederdim) bildiğin sancılanma. 1 saat uyuyamadım sonra uyumuşum. Ama ben artık kesin kist oldu dedin cunku aynı o ağrı. Sonra test yaptım burada da konu actım hatta koyulaşmış mı diye tam karar veremedik. Testlerimi paylaşıyorum kızlar, ustteki aşılama gunu dahil 9. Gunu, en alttaki de aşılama gunu dahil 11. Gununki testim. 11. Gunu kan verdim 48 cıktı. Bu değeri de duşunun butun oğrendim. Kan verdiğim yerin laboratuvarı bozukmuş. Badire ustune badire. Ama hayırlısı olsun. Rabbim sağlıkla ilerletsin inşallah. Her turlu sorunuza acığım cunku hemen hemen her şeyi yaşadım gordum sayılır. Sayısız catlatma iğnesi sayısız hap kullandım. Herkese yardımcı olmak isterim. Bu arada başka da belirtim olmadı sadece 2 gun kasık ağrısı, oyle bacağa vuran filan değil yani. Geri kalan her şey gayet her ay olan şeylerdi. İniallah sağlıkla ilerler, dualarınızı bekliyorum kızlar