Herkese Merhaba,
Arkadaşlar 10 gun once aniden tup bebek yaptırmaya karar verdik ve 30.06.2017'de reglimin 2.gunu tedaviye başladık.
Oncesinde buraya her baktığımda kafam karışıyordu, her seferinde hic duymadığım terimleri okuyup korkuyordum. O yuzden benim gibi tedaviye yeni başlayacaklar icin tum aşamaları yazmaya karar verdim.
Bu surecte en onemli şey moral ve enerji. Lutfen enerjinizi ve inancınızı kaybetmeyin.
Ben 3 yıllık evliyim. 2 yıldır bebek istiyor ve deniyoruz. Olmaması icin bir sebep şimdilik bulunamadı..
2 yıldır deneyip başaramayınca, yaşımızın daha fazla gecmesini istemediğimiz icinde bu yola girdik. (30yaşındayım) Umarım hepimizin kalbindeki yakın zamanda gercekleşir.
Tup bebek hic de korktuğum gibi değilmiş, tabi şimdilik..
İlk 4 gun iğne yaptık gobekten. Gonal F 300 unite. Aslında cok kolay ama ben kendime yapamadım eşim yapıyor.
4 gunun sonunda 04.07.2017'de / Bugun ilk kontrolum vardı, yumurtalar gelişiyormuş, isteğimiz zamanın dışında catlamasını engellemek icin 2. bir iğne daha verdi doktorum. Cetrotide 0,25. Bunuda koldan yapacağız.
06.07.2017 Perşembe gunu icinde tekrar kontrol randevusu verdi.
Surecin sonrasını bilmiyorum. Yaşayıp, aynı zamanda da burada yazacağım. Kendimi korkutmamak icin cok araştırmamaya calışıyorum.
Umarım her şey yolunda gidecek ve iyi haberler alacağız.
Lutfen enerjinizi ve moralinizi yuksek tutun. Hic bir şey sizden ve hayallerinizden kıymetli değil..
SAT: 29.06.2017
TEDAVİYE BAŞLAMA: 30.06.2017
KULLANILAN İLACLAR:
30.06.2017 Gonal F 300 unite
01.07.2017 Gonal F 300 unite
02.07.2017 Gonal F 300 unite
03.07.2017 Gonal F 300 unite
04.07.2017 Kontrol Gonal F 300 unite + Cetrotide 0,25
05.07.2017 Gonal F 300 unite + Cetrotide 0,25
06.07.2017 Kontrol Gonal F 300 unite + Cetrotide 0,25
07.07.2017 Gonal F 300 unite + Cetrotide 0,25
08.07.2017 Kontrol Gonal F 300 unite + Cetrotide 0,25
09.07.2017 Cetrotide 0,25 ve 2 adet Ovitrelle
10.07.2017 Boş gun - İğne yok : )
11.07.2017 Yumurta Toplama - OPU
OPU-YUMURTA TOPLAMA İŞLEMİ
O kadar korkarak girdim ki kızlar, neredeyse kacmak istedim hastaneden.. : )
Ama işlem tahminimden cok rahat gecti..
İceri girmem, anestezi ve uyanmam toplam 35 dk surdu..
7 adet yumurta toplandığı bilgisi verildi.
Elimde kocaman bir recete ile cıktım hastaneden.
Her hastada değişkenlik gosteren ilacların bazılarına başladık..
12.07.2017 Bekleyiş : )
Hastaneden Aradılar. 7 adet yumurtanın 6 tanesi uygun bulunmuş ve işlem yapılmış. 3 tanesi dollenerek yoluna devam etmiş. Beklemeye devam.. : )
13.07.2017 Bekleyiş : )
Hastaneden aradılar.. Yarin sabah saat 09:00 da transfer varrrr.. : )
14.07.2017 TRANSFER
Kızlar bugun transferim yapıldı..3 embriyomdan 2 si iyi durumda imiş. 2sinide transfer ettiler.
Artık 12 gunluk bekleyiş başlıyor..
Bu surecte devamlı yatmıyoruz. Ilk 2 gun dikkat edip sonra gunluk hayatımıza donuyoruz..
Ama ağır işler, spor' yukarı uzanmak v.b. hareketler yok tabiki.. : )
- Benim her şeyim bi garip gider zaten ki; bu da oyle oldu.. : )
Transferin 3. gunu sabah 6 da kasık ağrısıyla hastaneye kaldırıldım..4 gun hastanede kaldım..Meğerse sol bobreğimde kum varmış ve bu surecte hareketlnmiş, şansıma bakar mısınız kızlar..
4 gunun sonunda evimize cıktık ama cok umutsuzdum..Doktorum her ne kadar sana ve bebişlere zarar verecek hic bir şey yapmadık desede ben ikna olmadım..
ama işte tekrar deneyeceğim nasılsa diye sakinleştirdim kendimi.. : )
Bu arada hep su i,ctim bobrek icin her 10 dk da bir tuvalete gittim.. Bi şekilde gecti 12 gun.. : )
26.07.2017 TEST
Bugun sabah ilk kan testi sonucumuz 341,58.. Aman Allah'ım hamileyiiimmmmm..
BELİRTİLER
Kızlar belirtiler işi cok karışık valla..
Transfer gununden itibaren hep aşırı şişlik hissettim ve aşırı gaz.. : )
Transferin 8 ve 9. gunu sabah uyanınca banyoya koştum ve cıkardım..mide bulantısı başladı..Sonraki gunler daha hafif gecti ama ara ara hala yokluyor..
Benim regl donemlerim hep ağrılı olur, o yuzden benim kasık ağrım aşırı oldu..Transferin 9. gunu fln başladı hala da yoğun devam ediyor..Doktorum olacak dedi..
Akıntı: en kişiye gore değişir mevzuu..Benm baya akıntım var canlar. Bazen su gibi, bazen beyaz..Ama bu cok değişkenmiş.
Goguşlerimde aşırı ağrı acıma olmadı.Ama şiştiler. Dokununca acıyo ara ara da hafif ağrı var.
HER ŞEY ENERJİ, MORAL, DUA VE MUTLULUK
Şu kısacık 12 gunde cok daha iyi anladım kızlar..Lutfen ama lutfen kendinizi uzmeyin. Ben o kadar uzuldum ki; cok ağladım hastanede..o kadar serum aldım ambulansta kac kere sarsıldım, bobrek ağrısından kendimi cok kastım, yatakta tepindim hayatta olmadı diye..
Ama her şey kısmet, her şey Allah'tan..
Asla pes etmedim..olmadıysa yeniden yapacağız dedim..
Cok şukur ki; bugun iyi haberi almak nasip oldu..Darısı tum isteyen tum cabalayanların başına diyorum..
Biz artık 2 gun sonra tekrar kan vermek uzere dinleniyoruz teyzelerii..
20 Mart 2018
37+4 gunluk oğlum dunyaya geldi.. : )
Tup Bebek Gunluğum.. (Tedaviye yeni başlayanlara..)
Tüp Bebek0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Tup Bebek Gunluğum.. (Tedaviye yeni başlayanlara..)