Herkese merhaba bayanlar..
Ben 25 yaşında, 2,5 yıllık evliyim.. 1.5 senedir de eşimle bebek icin niyetimizi aldık. Mart 2020'den beri korunmuyoruz, fakat hicbir gebelik olmadı. Ozel hastaneye gittik 07.12.2020 tarihinde, benim ve eşimin değerlerine bakıldı. Eşimin değerleri sperm sayısı, hareketi vs. herşeyi gayet normal. Fakat benim polistik over sendromu değilmişim ama normal rahim gibide değilmiş orta seviyedeymiş rahim şeklim. 60 kiloydum doktor kilo verirsem adetinde duzene girer demişti. Şuan 57,5 kiloyum. Benim değerlerimde (prolaktin,tsh,ferritin,pogesteron vs.) gayet yerinde fakat doktor gebelik icin yinede tiroit ilacı(50 mg) ve demir ilacı(folik asit destekli) verdi kullanmaya başladım. O zaman rahim filmi cekelim tupleri kontrol edelim dedi doktor(30.12.2020)'de o aşamayı da atlattık. 6 ay bekleyelim doğal gebelik olmazsa aşılmaya geceriz demişti. Adet oldum 2.gunu tarihi 02.06.2021'de aşılama icin ilk goruşmeye gittik muayene etti ve Gonal-F 450 iğne verdi. Hemen ertesi gun başla dedi 03.06.2021'de her akşam 18.00'da 50 olcude iğnemi yapmaya başladım. 7,10,12 Haziran gunu muayene edip yumurtalarıma baktı gelişimi icin. 10 Haziran'da sağ yumurtam 12.5 mm boyutundaydı. 12 Haziran gunu yumurtama gelişimi ilerlememiş diyip 75 olcuye gec dedi. Tekrar kontrolum var pazartesi.. bakalım neler olucak? bende burada yaşadıklarımı paylaşmak istedim. O kadar cok kişi var ki aşılamaya başlayan, okudukca hayret ettim. Bende yaşadığım sureci eklemeye devam ederim.. bekleyelim bakalım. Doktorum bu işler "sabır gerektiriyor" dedi. Her kontrole cağırdığında daha iyi anlıyorum. Sabrın mukafatını alırız inşAllah...