Merhaba hanımlar;
Sizlere gebelik surecimden herkese umut olması adına bahsetmek istiyorum. Yaklaşık3 yıl once evlendim severek evlendiğim bir evliliğim oldu eşimi cok seviyordum ancak oda ne birliktelik sağlayamıyorduk sonradan kabul etsemde oğrendim ki bu bir hastalıktı Vajinismus! ne yapılabilrdi ne olacaktı vs vs bu surede doktorlarada gittim ancak yenemedm tam tamına 1.5 yılım boşuna gitti o surecte yaşadığım hissiyatı ancak bunu yaşayanlar bilebilir. Kendini eksik hissetmek yetersiz hissetmek cocuk arzusu (yaşım 33 cunku) kimseye anlatamamak gunden gune tukeniyordum daha kotu gunlerin beni beklediğinden habersiz. Vajinismusu bu forumda Tiniminimavihanim hanım sayesinde yendim evde aparatlarla kendisinden Allah razı olsun. Sonra biz cocuk istemeye başladık hep istiyoduk tabi bu arada (akılsız kafam) birliktelik olmadığı zamanlarda burda yazan şırınga yontemleri gibi sacma sapan şeyler deniyorduk.Velhasıl artık normal yollardan cocuk sahibi olmaya denemeye başladık eşimde bende muhendisiz sozde eğitim almış insanlarız il seferde cocuk olacak sanıyoruz ama nerdeeee sayısız denemelerden sonra doktora gitmeye karar verdik eşimden ve benden istenen testler sonucu sebepsiz infertilite tanısı konuldu. Doktor klomen ile yumurta geliştirme tedavisine başladı cok guzel iki yumurtam oluştu ama sonuc negatif. Sonra femera isimli ilacla bunu denedik yine herşey yolundaydı sonuc yine negatif.Aşılama yapmaya karar verdi doktorum gonal f iğne ile yumurtalarım geliştirildi yine herşey mukemmeldi ama oda başarısız. O kadar uzuluyordum ağlıyordum ki anlatamam eşimle tartışmalar başladı ailelerin cocuk baskısı etrafında sana acıyan gozle bakanlar hatta cocuklu ortamlara bile girmek istemiyordum artık. bu tedavilerin son aşaması tup bebek yaptırmaya karar verdik ve bir tup bebek merkezinde başladık 5 tane kaliteli 5. gun embriyom oluştu doktor dondurulmuş transferi uygun gordu onuda yaptk bu sefer cok umutluyduk ama sonuc yine husran.Artık hic anne olamayacağm gibi hissetmiştim benim kaderimde tek cizgilerimdi.Yıkıldık tabi eşim beni ista ailemin yanına gonderdi git gez toz kafan dağılsın diye bir hafta tatile gittim geldm işe başladım adet gunumde ikinci transefere başlayacaktk bi turlu beklenen adet gununde adet olmuyordum hic ihtimal vermememe rağmen eşimden gizli test aldım ve oda ne cope atmak icin aldığım test pozitifti!! iki gun arayla aylarca denediğimiz cocuk calışmaları o ay sadece tek birliktelikle sonuc vermişti. ellerimin titremesini kalbimin yerinden cıkacak gibi atmasını ruh halimi unutamıyorum.Eşimde bende inanamadık sabahı zor ettik tabi gidip kan testi verecektm o gece bir ateşlendim gitmişken covid testide vereym dedm oda ne ikiside pozitif! covidi cok ağır atlattm kanamalarım oldu ama rabbimin mucizesi bebeğim beni bırakmadı.Evet kızlar hamileym bebeğim benmle ben hic anne olamayacakmşm gibi hissediyordum.Rabbimden umudu hic kesmedim o ol derse olur. Bu surecte olan bu yazıyı okuyan arkadaşlarım sizleri cok iyi anlıyorum yumurta buyutmeler aşılar tup bebek iğneleri ilacları o kadar zorki dediğim gibi ancak yaşayanlar anlar benm gobeğimde şişlikten morluktan iğneyi vuracak yer kalmıyordu.Siz kardeşlerime nacizane tavsiyem zannediyorum ki bu işin formulu kafaya takmamak.Sadece ama sadece o ay kafamdan cıkardım ve rabbim nasip etti tabiki nasip edecek yalnızca O. Bu soylediğim kolay değil onuda biliyorum ama en azından kendinize tatil verin bu ay yada onumuzdeki bir kac ay istemiyorum diye doğal akışına bırakın.Rabbim isteyen herkese daha kucağıma alamadım ama hamile olmak hamile olabilmek bile bi mucizeydi benm icin nasip etsin.Umarım sıkmamışımdır.Sağlıcakla kalın
Anne adaylarına umut hikayem
Tüp Bebek0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Anne adaylarına umut hikayem