Herkese merhaba,
31 yaşındayım. 2 kez endometriozis ameliyatı oldum. İlk olarak 2019 Eylul ayında Bahceci fulya ’da Mustafa Bey ve Lale Hanım ’ın hastası olarak tup bebektedavime başladım. Bu postu okuyanların genellikle surece hakim olduğunu varsayarak ayrıntılara girmeyeceğim. 2 kez yumurta toplamam yapıldı ve dondurulmuş embriyolar ile 2 deneme oldu ve soz konusu 2 denemede negatif sonuclandı. İlk transferim Mayıs 2020 ’de oldu. Pandeminin başlaması ile sanıyorum ki Mustafa Bey emekli oldu dolayısıyla ben kendisini Mart ayından beri gormedim. Mustafa Bey tedavime devam etseydi sonuc farklı mı olurdu, pek zannetmiyorum.. Zira Bahceci ’deki uzun soluklu tecrubem kişiye ozel tedavi yapmadıkları ve standart uygulamanın hasta bazında farklılaşmadığı idi. Birşeylerin eksik olduğunu en başından beri hissediyordum. 2. Denemenin de sonucunu aldıktan sonra icimden bir ses yeni bir yola sapmam gerektiğini soyledi ve Semra Kahraman ve İpek Nur Balın Dizginer ile tanıştım. Tum bu sureclerin başında birinin beni doğru yonlendirmesini ve herşeye Memorial ’da başlamayı o kadar isterdim ki. İlk goruşmem de İpek Hanım ve Semra Hanım hastalık hikayemi detayları ile notlar alarak cok ozenli bir şekilde dinledi ve ikisi de ayrı ayrı muayene etti. Muayenede endometriomalar ve rahim ile ilgili bir cok şey farkettiler. Her bir muayene en az 10 dakika surdu. Bulguları tek tek acıkladılar. Farklı bir cok test istediler. Bunlardan biri de Anti Nukleer Antikor testi idi. Bunun ile ilgili ayrı bir başlıkta fikirlerimi belirtmek isterim. Konuya donersek, 1 yıl boyunca adet oncesi 10 gunluk lekelenmem defalarca belirtmeme rağmen Bahceci ’de hic ciddeye alınmamışken burada bunun nedeninin progesteron hormon duşukluğu olabileceği anlaşıldı. Her turlu semptomumu not aldılar. Her muayenede endometriomalar tek tek olculdu. Dosyama notlar alındı.. Şimdi dondurulmuş embriyolarım ile natural siklus tranferine hazırlanıyorum ve surecin başından beri ilk defa icim cok rahat. Gercekten guveniyorum ve benim icin doğru olan ne varsa yapıcaklarını biliyorum. bir gun hamile kalıcaksam onun burada olucağıno biliyorum. Bunlar hic kolay surecler değil, ozellikle altta yatan bie hastalık (benim durumumda endometriozis) soz konusu ise.. ticarethaneye donuşmuş yerlerin biran once toparlanması gerekiyor. Bahceci ’de bir cok olumlu sonuc alan var bunu biliyorum. Ama bu işin cok buyuk bir kısmı şans. Gereken herşeyin yapıldığı ve tum ihtimallerin duşunulduğu durumlar bence burada asıl dikkate alınması gereken. Bu sureci yaşayan herkese bol şans dilerim..
Bahceci ve Memorial Şişli karşılaştırması
Tüp Bebek0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Bahceci ve Memorial Şişli karşılaştırması