Kızlar Merhaba.. bugun tup bebek tedavisinde yumurta toplama aşamasına kadar geldim. Gunlerdir topik topik gezip yumurta toplama hakkında bilgi edinmeye calışıyordum cunku aşırı derecede korkuyordum ve tedirgindim. Ve kendime soz verdim ben bu işleme girdikten sonra tum deneyimlerimi benim gibi bu konuda endişeli olan insanlara bir nebze olsun yardımcı olmak istedim. Şimdi tup bebek aşamasında bu zamana kadar yaşadıklarımı tek tek aşağıda paylaşacağım.
Regli olduğum gun hastaneyi arayıp reglimin ikinci gunune randevumu aldım. Doktorum bahceci altunizadede Sabri Bey. Muayeneye girdim sonrasında 2 tane igne (gonal f ve menopur) famera isminde bir hap verdi. İkisini aynı anda ve hergun aynı saatte vurmam gerektiğini soyledi. Kızlar oncelikle igneler hic ama hic acılmıyor bu konuda da cok tedirgindim ben. Kan vermekten odu kopan ben tum ignelerimi kendim yaptım. Ucları incecik ve icindeki ilacta hic yakmıyor hic merak etmeyin. 4 gun bu igneleri ve hapı kullandım sonrasında ikinci kontrole gittim. Hapı kestik iğne sayısını 3 e cıkarttık. İlk ikisi aynı ignelerdi ucuncusu eklendi ikisi aynı anda 3.su yarım saat sonra vurulacak dedi. Ucuncu igne de hic acıtmayan ve yakmayan bir igne. 3 gun kullandım ve tekrar randevuya gittim. Artık yumurtalarim baya buyudu. İki gun daha ayni şekilde uc iğneyi kullanıp gel dedi doktor. İki gun sonra gittim yumurtalarim artik istenilen boyuta gelmisti. İlk iki igneyi kesti. Ucuncu igne yumurtaların istek dışı catlamamasi icindi onu iki gun daha vurulacagimi soyledi. Ve aynı gun gece 12.45 te catlatma ignesi vurulmami soyledi iki tane birden. Ertesi gun boş gun ve tam catlatma ignesinden 36 saat sonra yumurtaların toplanmasi gerektigi icin bugun 11.45 te yumurta toplama icin hastaneye gittik. Oyle korkuyordum ki kalbim nasıl atıyor. Şimdi bugunu detaylıca anlatacağım;
1. Once ucreti aldılar
2. Bir odaya goturduler eşimle ikimizi muşade odası
3.bana damar yolu acıldı tum kiyafetlerimi cıkartıp hastane onluğu bone giydim. serum takıldı. eşimi sperm vermesi icin ayrı bir odaya aldılar ben muşade odasında beklemeye devam ediyorum
4. Tam saati geldiğinde 11.45 te hemsire geldi tekerlekli sandalyeyle beni ameliyathaneye goturdu. (Nasıl korkuyorum)
5. Orada masaya gecmemi soylediler klasik catal muayene icin olan gibi
6. Aneztezist geldi iki tane de hemşire vardı odada. Sabri Hoca gelince aneztezinizi verecegiz dediler
7. Hocam geldi nasılsın dedi tedirginim ve heyecanlı dedim. Hic korkulacak bisey yok dedi. Aneztezis şimdi solusyonu(narkozunu veriyorum dedi) ve ben hemencik uyumuşum ama nasıl tatlı bir uyku cok guzel bir andı (ki en korkutugum andı)
8.hemsirenin seslendigini duydum beni ilk beklediğim musade odasına getirmisler eşim 20 dk sonra getirildigimi soyledi.
9. Ben kendime geldim sanki uykudan uyanir gibiydi ve bir baktım hic ağrım yok hic hemde nasıl mutluyum guluyorum narkozun etkisi sanırım. ( Uyanınca şoyle agri olacak regli agrisi gibi olacak vs vs yorumlari vardı ama inanın oyle bisey dahi yok. Benim hemen yan tarafimda ben beklerken 2 hasta daha geldi onlarda aynı sekildeydi hic ağrıları yoktu cok rahattilar
10. Bas ucuma sandvic ve meyvesuyu koymuslar bir guzel onları yedim sonra hemsire geldi başın donebilir birlikte kalkalım koluma gir dedi. Aslında hic gerek yoktu direk kalktim zaten. Sonra tuvalete goturdu idrar yapmamı ve sifin cekmememi soyledi. Kanama varmı kontroluymus. Hic zorlanmadan idrarımı yaptım kan falan da yoktu. Veee bitti serumumu cıkarttılar istediğiniz zaman cıkıp hocanizla goruşmeye gecebilirsiniz dediler
11. Giyindim eşimle Sabri Hocamin yanına gectik veee benden tam 25 tane yumurta toplanmış masallah bugunun rekoru sende dedi hoca cok mutlu oldum. Not: yok efendim yumurta sayısı cok olursa Ağrı'da cok olurmus kanama olurmuş vs vs.. hic alakasi yok iciniz nolur rahat olsun. Ben kendime buyuk eziyet cektirdim okadar kafama taktım ki. Hergun yumurta toplayacaz deseler şu an hic dusunmeden giderim. Narkoz kafası da bir tatliydiki
Ben de ohs riski varmış yumurtam cok olduğu icin onlem amaclı hocam 3 igne iki antibiyotik yazdı simdi onları kullanacağım
Kızlar biraz uzun oldu evet ama detaylıca anlatmak bir nebze faydam olduysa ne mutlu bana