Merhaba arkadaşlar.
Gectiğimiz ağustos ayında 1 yıllık denememize rağmen gebe kalamayınca doktora gittik eşimde bende 31 yaşındayız.
ben kontrollerimi oldum hormonlarım muaynem temiz cıktı. durum boyle olunca eşimi urolojiye yonlendirdiler. oraya gidipp elle fiziki muayne olduk temizdi sperm testi verdik;
4ml sperm
1ml'de 42 milyon, toplam 168 milyon sperm sayısı
ileri hız a+b %50 hız
Morfoloji : %1... baş anormalisi %99 boyun %38 kuyruk %8...
bu sonuc sonrasında uroloji doktoru dopler ultrason istedi varikosel icin.
ultrasonda 2,4 mm solda varikosel ve reflu geri akım cıktı. Uroloji doktoru once ameliyat dedi.
Neyse biz oradan cıktık ve bahceci uroloğu Prof. Dr. Bulent Erol bey'e gittik.
Tahlilimizin kotu olmadığını doğal yolla gebelik olabiliceğini (ki 1 bucuk yıl oldu kimyasalım bile yok) baş anormalisine takılmamam gerektiğini ve varikoselin ameliyatlık olmadığını soyledi..
Bize maxi go,imprly,teatrio keci boynuzu ozu ve corek otu yağı verdi. Tedavinin 6 aylık olduğunu 3 ayda bi tahlil vermemizi istedi..
3 ay sonra tekrar verdiğimiz tahlilde aşağıya sonucu ekliyorum. ileri hızımızda sıkıntılı..
Şimdi beni duşunduren nasıl baş anormalisi bu kadar yuksekken bunu takmayacağım? ve hem hız hem morfoloji bozukkun ve reflu varken ameliyatlık bi durum olmadığı ? cok caresizim şubatta ikinci tahlilimiz var. sonrasında bu tahlilleri alıp bir uroloji doktoruna daha gitmek istiyorum..
Lutfen bana yardımcı olun hepimize sağlıklı,hayırlısının en kolayından ve doğal yollardan bebekler diliyorum